Matematik

Hjælp

25. april 2007 af fedtbjerg (Slettet)
Størrelserne x og y er proportionale. Udfyld tabellen

X_3_4_5_6_
y_4,5______

Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2007 af Matkaj

Da de er proportionale ved du at y/x er konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2007 af Esbenps

At x og y er proportionale betyder, at når x vokser til det dobbelte, så vokser y også til det dobbelte. Tilsvarende, hvis x vokser med 1/3, så vokser y også med 1/3. Prøv at bruge dette til at udfylde tabellen...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2007 af Esbenps

#1
Ja, det er nok lettere egentlig...

Svar #4
25. april 2007 af fedtbjerg (Slettet)

Så det vil sige

X_3_4_5_6
Y_4,5_9_18_36

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2007 af Matkaj

Nej, regn selv efter nu er y/x jo ikke konstant

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2007 af Esbenps

#4
Nej! Gør som Matkaj siger. Udregn forholdet mellem hvert talpar og sørg for, det er konstant... det er ikke konstant her!

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2007 af hg5e17ah (Slettet)

Nej, for når x vokser fra 3 til 4 vokser den med 1/3, og derfor skal y også vokse med 1/3.
Og når x vokser fra 4 til 5 vokser den med 1/4 etc. etc.

Svar #8
25. april 2007 af fedtbjerg (Slettet)

Så dvs. at y= 4,5 - 5,5 - 6,5 - 7,5?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2007 af Matkaj

Nej

Svar #10
25. april 2007 af fedtbjerg (Slettet)

Okay men hvordan regner man når det stiger med 1/3 hvad ganger man så med? og det samme med 1/4

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2007 af Matkaj

Se nu #6 og forhold jer kun til det!

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. april 2007 af Esbenps

Da x og y er proportionale fås, at x = k*y, hvor k er konstant. Man får nu:

3 = k*4,5 <=> k = 3/4,5 = 2/3.

Næste gang kender du kun x-værdien, men nu kender du jo k:

x = k*y ==> 4 = 2/3 * y <=> y = 4/(2/3) = 6

Fortsæt selv...

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. april 2007 af -vkh- (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave, og har nu udfra #12 prøvet at regne de sidste svar.

Kan det passe det bliver: y = 4,5 - 6 - 7,5 - 9 ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. april 2007 af Esbenps

Ja!

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.