Matematik
tangentplan
27. april 2007 af
The nørd (Slettet)
hvis man har en kugle med centrum i p(1,-2,3) og radius 5, jeg har bestem kuglens ligning til
(x-1)^2+(y+2)^2+(z-3)^2=25
men så skal jeg bestemme en ligning for kuglens tangentplan i punktet Q(4,2,3)
jeg vil sige at ligningen skal se således ud:
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0
hvor normalvektoren til tangentplanen er PQ vektor og så punktet p!! er jeg heeeeeelt gal på den?
(x-1)^2+(y+2)^2+(z-3)^2=25
men så skal jeg bestemme en ligning for kuglens tangentplan i punktet Q(4,2,3)
jeg vil sige at ligningen skal se således ud:
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0
hvor normalvektoren til tangentplanen er PQ vektor og så punktet p!! er jeg heeeeeelt gal på den?
Skriv et svar til: tangentplan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
