Matematik

x=2sint-t

28. april 2007 af Haseeb (Slettet)
Givet parameterfremstilling:
x=2sin(t)-t
y=2cos(t)-1 , hvor t [-2,5;2,5]
Beregn koordinatsæt til hvert af kurvens skæringspunkter med førsteaksen.

HJÆLP!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af Riemann

Hint:
Find de t for hvilke y=0

Svar #2
28. april 2007 af Haseeb (Slettet)

Jaah har gjort det, men fik t=60.. Og t [-2.5;2.5].. men burde jeg ikk finde t for hvilke x=0, da jeg skal finde skæringspunkter for førsteaksen? og det er det jeg ikk kan.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2007 af Riemann

ligningen bliver

y=2cos(t)-1 <=>
1=2cos(t) (da y=0 på førsteaksen)<=>
cos(t)=1/2

En af de to løsninger for t er pi/3. Tegn selv enhedscirklen og kom med et bud på den anden..

Skriv et svar til: x=2sint-t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.