Matematik

Tangentligningen

28. april 2007 af blazedk (Slettet)
Hej

Det er bare et lille spørgsmål. Jeg er ikke så god til alt det her med tangentligningen og sådan, men er der nogen som kan fortælle mig hvad f(x)=2*x^-1 bliver til når man differecer? Altså om det bliver -1*x eller moget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af anjpe13 (Slettet)

Den bliver -2/x^2

Svar #2
28. april 2007 af blazedk (Slettet)


okay mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2007 af anjpe13 (Slettet)

Kan du bruge det? Eller skal du havd mere hjælp skal jeg se om jeg kan hjælpe dig.

Svar #4
28. april 2007 af blazedk (Slettet)

altså du må godt fortælle mig hvordan jeg bestemmer ligningen for f(x)=2*x^-1 i punktet p(2,f(2)). Er nemlig ikke sikker på hvordan jeg skal sætte det ind i tangentligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2007 af anjpe13 (Slettet)

hmm.. Hvad er p og f? er det i (2;2). Kan du ikke lige give mig tangentligningen også, for kan ikke huske den i hovedet.

Svar #6
28. april 2007 af blazedk (Slettet)

Okay opgaven lyder sådan her: En funktion f er bestemt ved f(x)=2*x^-1

a)
Bestem en ligning for tangenten t til grafen f i punktet p(2,f(2)).

TANGENTLIGNINGEN:y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2007 af anjpe13 (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg er for træt til at kunne finde hovede og hale i det lige nu.. Jeg kan slet ikke finde ud af hvad jeg skal gøre lige nu. Beklager meget..

Svar #8
28. april 2007 af blazedk (Slettet)

Ohh øv...måske hvis du er frisk i morgen til at prøve ville jeg være glad ellers prøver jeg mig lidt frem, men tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2007 af Osram (Slettet)

Du har funktionen

og ønsker at finde tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))=(2,1). Dette gøres ved første at differentiere f:

Hældningen for tangenten i (2,1) er altså f'(2)=-½. Dermed bliver ligningen for tangenten:

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2007 af Osram (Slettet)

Hmm hvor der i ovenstående står "[?]" skal der selvfølgelig stå ½. Altså tangenten er:

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2007 af Osram (Slettet)

Hehe, jeg bliver vist ved med at dumme mig:-)

Skriv et svar til: Tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.