Matematik
Sandsynlighedsregnings opgaveproblemer
29. april 2007 af
john3 (Slettet)
Har følgende opgave:
Vi har et kortspil hvor to kort udtages, det første udtages og lægges hvorefter det andet derpå udtages.
A: Hvad er sandsynligheden for at udtrække mindst et billedkort?
Har siddet og kigget på denne er opgave i ret så lang tid. Jeg plejer ellers at være god til matematik men mp sige jeg ikke rigtigt fatter hvordan man skal gribe det her an.
Mit Bedste bud er at man skal sige:
P(1)+P(2)=P(A)
Så en metodisk gennemgang at hvordan denne her løses ville være meget værdsat.
Vi har et kortspil hvor to kort udtages, det første udtages og lægges hvorefter det andet derpå udtages.
A: Hvad er sandsynligheden for at udtrække mindst et billedkort?
Har siddet og kigget på denne er opgave i ret så lang tid. Jeg plejer ellers at være god til matematik men mp sige jeg ikke rigtigt fatter hvordan man skal gribe det her an.
Mit Bedste bud er at man skal sige:
P(1)+P(2)=P(A)
Så en metodisk gennemgang at hvordan denne her løses ville være meget værdsat.
Svar #1
29. april 2007 af Grud (Slettet)
Jeg er ikke så skarp i sandsynlighedsregning, men hvis jeg var dig ville jeg forsøge at bruge kombinatorik.
Sandsynligheden for at udtrække mindst et billedkort må være den samme som sandsynligheden for at trække et billedekort og et andet.
Du ved, at der er
K[13,1] * K[39,1]
Gunstige udfald, i det at der er 13 billedkort og 39 andre. Endvidere ved du, at der er
K[52,2]
Mulige udfald. Du kan altså finde sandsynligheden for at trække et billedkort og et tilfældigt som ikke er et billedkort ved, at:
(K[13,1] * K[39,1])*100% / K[52,2] = 38,24%
Jeg vil dog lige sige, at jeg ikke er helt sikker på det her og det bare er et input
Sandsynligheden for at udtrække mindst et billedkort må være den samme som sandsynligheden for at trække et billedekort og et andet.
Du ved, at der er
K[13,1] * K[39,1]
Gunstige udfald, i det at der er 13 billedkort og 39 andre. Endvidere ved du, at der er
K[52,2]
Mulige udfald. Du kan altså finde sandsynligheden for at trække et billedkort og et tilfældigt som ikke er et billedkort ved, at:
(K[13,1] * K[39,1])*100% / K[52,2] = 38,24%
Jeg vil dog lige sige, at jeg ikke er helt sikker på det her og det bare er et input
Svar #2
29. april 2007 af john3 (Slettet)
Hej vi er dog ikke kommet til kapitlet omhandlende kombinatorik, og har derfor ikke brugt det, og jeg tvivler derfor på at det er den approach vi skal anvende.
Vi er i kapitlet om Sandsynligheds felter.
Vi er i kapitlet om Sandsynligheds felter.
Svar #3
29. april 2007 af Grud (Slettet)
Jeg er heller ikke så stærk i kombinatorik så det er fint nok. Når jeg nu ser opgaven over igen ville jeg nok bare benytte mig af at du ved at sandsynligheden for en hændelse H er det samme som 1 - sandsynligheden for den komplementære hændelse.
Den komplementære hændelse er her, at der igen billedkort trækkes. Der er 40 / 52 sandsynlighed for ikke at trække et billedkort da der er 12 af dem. Det vil sige sandsynligheden for at trække mindst et billedkort er: 1 - 40/52 = 12/52 = 0.2308
Den komplementære hændelse er her, at der igen billedkort trækkes. Der er 40 / 52 sandsynlighed for ikke at trække et billedkort da der er 12 af dem. Det vil sige sandsynligheden for at trække mindst et billedkort er: 1 - 40/52 = 12/52 = 0.2308
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregnings opgaveproblemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
