Matematik
Hjælp !!
29. april 2007 af
Firat (Slettet)
en funktion f er bestemt ved:
F(x) = x4 - x2 + 4
a) bestem ligning for tangenten i punktet (2,f2)
B) bestem monotoni og ekstrema for f
Ved ikk hva man skal gøre, er nogen der vil være søde at hjælpe mig????
F(x) = x4 - x2 + 4
a) bestem ligning for tangenten i punktet (2,f2)
B) bestem monotoni og ekstrema for f
Ved ikk hva man skal gøre, er nogen der vil være søde at hjælpe mig????
Svar #1
29. april 2007 af Romulus (Slettet)
Du kan starte med at sætte 2 ind i funktionen og finder derved ud af, at punktet er (2,16)
Derefter skal du differentiere funktionen:
f'(x) = 4x^3 - 2x
Du finder hældningen i punktet ved at sætte 2 ind i f'(x).
f'(2) = 28
Nu udnytter du det værdier, du kender:
y = a*x + b
16 = 28 * 2 + b <->
b = -40
Tangenten er fundet:
y = 28x - 40
Derefter skal du differentiere funktionen:
f'(x) = 4x^3 - 2x
Du finder hældningen i punktet ved at sætte 2 ind i f'(x).
f'(2) = 28
Nu udnytter du det værdier, du kender:
y = a*x + b
16 = 28 * 2 + b <->
b = -40
Tangenten er fundet:
y = 28x - 40
Svar #2
29. april 2007 af Romulus (Slettet)
I næste opgave skal du ind at finde minimum- og maksimumssteder, prøv det, og skriv, hvis du har problemer med det..
Svar #3
29. april 2007 af Filikci
a) du skal starte med at finde f(2), og herefter finde differentiere funktionen. Når du har gjort det skal du finde tangentens hældningskoeeficient a, som udregnes ved at indsætte x i den differentierede funktion: a=f´(x0). til sidst kan tangentligningen opstilles: y=a(x-x0)+y0.
b)ligningen f'(x)=0 kan løses, og herefter kan du udregne værdier af f'(x), svarende til et x mindre end det mindste værdi du får (ved f'(x)=0), et x mellem de værdier du får og et x større.. endelig kan du beskrive monotoniforholdene, ved at fortælle hvor f(x) er voksende og aftagende ved hjælp af fortegnene på de værdier du får!
b)ligningen f'(x)=0 kan løses, og herefter kan du udregne værdier af f'(x), svarende til et x mindre end det mindste værdi du får (ved f'(x)=0), et x mellem de værdier du får og et x større.. endelig kan du beskrive monotoniforholdene, ved at fortælle hvor f(x) er voksende og aftagende ved hjælp af fortegnene på de værdier du får!
Skriv et svar til: Hjælp !!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
