Matematik

Differencering

30. april 2007 af Hannibal den store (Slettet)
Hej

hvad vil f(x) = (36000)/(x^2 + 20x) komme til at hedde differencieret?

og hvordan ville man gøre rede for at f(x) = (36000)/(x^2 + 20x) er en aftagende funktion?

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2007 af holretz (Slettet)

Det hedder differentieret for det første..
med tryk på det andet "e" lige som i "ren".

Skriv: f(x) = 36000 * (x^2 + 20x)^(-1)

og brug regler for sammensat differentiation:

f'(x) = 36000 * (-1) * (x^2 + 20x)^(-2) * (2x + 20)

Du må undersøge fortegnet for f'(x) for at finde ud af hvordan funktionen opfører sig...

Du ved at i intervaller hvor f'(x) < 0, der er funktionen aftagende...

Svar #2
30. april 2007 af Hannibal den store (Slettet)

hvordan ka det være at du kan skrive f(x) = 36000 * (x^2 + 20x)^(-1)? hvorfor pludselig i ^(-1)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Resultat:

-36000*(2*x+2)/(x^2+2*x)^2

V.h.
Erik Morsing
[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2007 af holretz (Slettet)

Når jeg skriver det i i ^(-1) så er det for 1/x er det samme som x^(-1)... 1/x^2 = x^(-2) o.s.v.


Svar #5
30. april 2007 af Hannibal den store (Slettet)

ok.. så forstår jeg det... tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Differencering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.