Matematik

Hjælp til andengradsligning

30. april 2007 af skumbanan88 (Slettet)
Bestem c så ligningen x^2 + 4x + c = 0 har netop én løsning.
Hvad gør jeg?

Svar #1
30. april 2007 af skumbanan88 (Slettet)

Har også lige et andet spørgsmål.
Jeg har en TI-89 og ved, at den ved Exp- og PowerRegression bytter om på a og b.

Er der nogen der ved om den også gør det ved linær regression?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2007 af Riemann

I USA er traditionen at man ombytter a og b. Prøv evt. at se i din manual hvad din lommeregner bruger.

Ellers kan du også finde den bedste rette linie gennem (0,0) og (1,20). Så ved du jo at hældningskoefficienten skal være 20.

Hint til opgaven:
Diskriminanten er 0 hvis der er netop en løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2007 af kp89 (Slettet)

har selv sådan en lommeregner og den bytter også om på a og b der så vidt jeg husker;) et stykke tid siden vi har arbejdet med det emne. (1.g)

Svar #4
30. april 2007 af skumbanan88 (Slettet)

okay, mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2007 af Grud (Slettet)

Du behøver ikke bruge din grafregner til at løse opgaven. Som #2 ganske rigtigt sagde, så er der netop en løsning hvis diskriminaten er 0.

Diskriminanten udregnes ved:

d = b^2 - 4ac

Her skal du altså løse ligningen:

0 = 4^2 - 4c

Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.