Matematik
Dm(f)=R
01. maj 2007 af
ViSe (Slettet)
Hey.. Jeg har en ligning der hedder x^4-2x^3+X^2, og ved godt at Dm(f) er R, men hvordan forklarer man det?
Svar #1
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Definitionsmængden er de værdier, som x kan antage, (og det ved du jo så godt!)
Man forklarer det ved at sætte x=a, hvor a tilhører de reelle tal (altså som eneste betingelse). Du får så f(a)=a^4-2*a^3+a^2.
Det er tilstrækkeligt bevis.
Havde du for eksempel haft funktionen g(x)=1/1-x, så var definitionsmængden alle reelle tal bortset fra tallet 1, da nævneren jo ikke kan være 0.
Håber du er tilfreds med mit svar?
V.h.
Erik Morsing
[email protected]
Man forklarer det ved at sætte x=a, hvor a tilhører de reelle tal (altså som eneste betingelse). Du får så f(a)=a^4-2*a^3+a^2.
Det er tilstrækkeligt bevis.
Havde du for eksempel haft funktionen g(x)=1/1-x, så var definitionsmængden alle reelle tal bortset fra tallet 1, da nævneren jo ikke kan være 0.
Håber du er tilfreds med mit svar?
V.h.
Erik Morsing
[email protected]
Skriv et svar til: Dm(f)=R
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
