Matematik

Faktorisering

01. maj 2007 af jambert (Slettet)
Nogle der kan hjælpe med at faktorisere tæller og nævner i følgende opgaver?

_______x-3__
f(x)= x^2+2x


______x^2-4x
f(x)= x+3



Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af Riemann

For at faktorisere x^2-2x skal du løse

x^2+2x=0

Denne andengradsligning har løsningerne o og -2, så

x^2+2x=(x-0)(x+2)=x*(x+2)

For at faktorisere x^2-4x skal du gøre det tilsvarende og dermed få:

x*(x-4)

Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.