Matematik
faktorisering
06. maj 2007 af
Cumano (Slettet)
Hvordan løser jeg denne opgave ?
Nogen der kan hjælpe ?
Forkort følgende brøk:
a) 4x^2+4x-3/4x^2-1
Nogen der kan hjælpe ?
Forkort følgende brøk:
a) 4x^2+4x-3/4x^2-1
Svar #1
06. maj 2007 af Esbenps
Jeg antager, at du mener (4x^2+4x-3)/(4x^2-1)
I så fald skal du finde rødderne for både tælleren og nævneren, så du på den måde kan faktorisere brøken.
Eksempel:
Polynomiet p(x) = ax^2 + bx + c har rødderne r1 og r2. Man kan nu omskrive p(x) til
p(x) = a(x-r1)(x-r2).
Gør det samme for både tæller og nævner. Når det er gjort, kan du se, om du kan forkorte et led væk...
I så fald skal du finde rødderne for både tælleren og nævneren, så du på den måde kan faktorisere brøken.
Eksempel:
Polynomiet p(x) = ax^2 + bx + c har rødderne r1 og r2. Man kan nu omskrive p(x) til
p(x) = a(x-r1)(x-r2).
Gør det samme for både tæller og nævner. Når det er gjort, kan du se, om du kan forkorte et led væk...
Svar #2
06. maj 2007 af Cumano (Slettet)
Forstå det ikke, hvad mener du med at jeg finde rødderne ? Har ikke kunne finde ud af faktoriser andengradsligninger.. ;(
Svar #3
06. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Du skal løse de to andengradsligninger:
Tæller: 4x^2+4x-3 = 0
Nævner: 4x^2-1 = 0
Tæller: 4x^2+4x-3 = 0
Nævner: 4x^2-1 = 0
Skriv et svar til: faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
