Matematik
Faktorisering
07. maj 2007 af
Cumano (Slettet)
Hey mig igen.. Er stødt på endnu en opg. som jeg er i tvivl om. Den lyder således:
Om et andengradspolynomium p oplyses at det har rødderne -1 og 0, samt at p(2)=12
bestem en regneforskrift for polynomiet..?
Om et andengradspolynomium p oplyses at det har rødderne -1 og 0, samt at p(2)=12
bestem en regneforskrift for polynomiet..?
Svar #1
07. maj 2007 af Mimical (Slettet)
du får a(x+1)(x+0) så skal du finde a ved p(2)=12
dvs a(2+1)(2+0)=12 så skulle du vel selv kunne finde løsningen.
dvs a(2+1)(2+0)=12 så skulle du vel selv kunne finde løsningen.
Svar #2
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Sæt værdierne ind i polynomiet, så du kan finde konstanterne A, B og C
Altså
Ax^2+Bx+C=0 har jo rødderne 0 og -1
V.h.
Erik Morsing
Altså
Ax^2+Bx+C=0 har jo rødderne 0 og -1
V.h.
Erik Morsing
Skriv et svar til: Faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
