Matematik

Asymptoter

13. april 2004 af sTn (Slettet)
Jeg skal finde 2 asymptoter på følgende opgave.

Tælleren x^4+1
Nævneren x^3

Der er vel ikke nogle vandrette asymptoter da, tg>ng.

Lodret asymptote:
x^3=0
x=0

Den skrå asymptote har jeg problemer med.
Der skal man jo lave en polynomiedivision

Hvordan skal den division se ud?
Man dividerer vel bare tælleren med nævneren ik?

x^4+1:(x^3)
Eller skal der stå x^3+0 ??????????????

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2004 af erdos (Slettet)

Lodret asymptote; JA, x=0, da 0 er rod i nævnerpolynomiet, men ikke i tællerpolynomiet!

Den skrå bestemmes ved at dividere tælleren med nævneren som du selv er inde på.

(x^4+1):(x^3) = ? (HUSK paranteserne...)

Resultatet må selvfølgelig være y=x.

Husk at argumentere ved at sige, at den sidste brøk går mod 0 for x gående mod +- uendelig.

Håber det hjalp...

Kalle

Svar #2
13. april 2004 af sTn (Slettet)

Ok så det var rigtigt nok det jeg har skrevet. Så har jeg bare problemer med selve divisionen, da jeg får den til at give noget helt andet end det den tilsyneladende skal :/


(x^4+1):(x^3)= ???
x^3(x^3) x^4+0 ??
+-1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2004 af erdos (Slettet)

(x^4+1):(x^3) = x (du tænker; "hvad skal x^3 ganges med for at det bliver x^4?)

dvs. (x^4+1):(x^3) = x
x^4
-----
1

Dette er en rest.

dvs. (x^4+1):(x^3) = x + 1/x^3
x^4
-----
1

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2004 af erdos (Slettet)

(x^4+1):(x^3) = x (du tænker; "hvad skal x^3 ganges med for at det bliver x^4?)

dvs. (x^4+1):(x^3) = x
x^4
-----
1

Dette er en rest.

dvs. (x^4+1):(x^3) = x + 1/x^3
x^4
-----
1

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2004 af erdos (Slettet)

Sorry... Lortet krakkede!

Svar #6
13. april 2004 af sTn (Slettet)

ja hvem fanden tror du egenligt du er sådan at poste det samme 2 gange ;D

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2004 af davie (Slettet)

Du kan skrive det sådan her:
Skrå asymtote:
lim (x-->+-"uendelighedstegn")x+1/x^3=x

Da du hermed viser, at du forstår hvad en asymptote er.
Teksten inde i parentesen skal skrives under "lim".

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.