Matematik
Diff.ligning
10. maj 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey derude..
lidt hjælp til følgende opg ville være lækkert... :)
kun sidste del..
På en ø med 1000 indbyggere spredes en sygdom. Under sygdommen holdes øen isoleret fra omverdenen. I en model for udbredelsen af sygdommen på øen antages det at antallet af syge kan beskrives ved den løsning f til differentialligningen dy/dt= 30,103-0,030103y, som opfylder f(0)=200.
Bestem en forskrift for f(let nok; kan jeg godt selv)..
Bestem antallet af syge indbyggere til tiden t=16. (let nok; kan jeg godt selv)
Til tiden t=16 vaccineres indbyggerne. I tidsrummet indtil t=16 kan antallet af syge indbyggere beskrives ved den fundne funktion f. I tidsrummet efter t=16 kan antallet af syge beskrives ved den løsning g til diff.ligningen dy/dt=-0,071y, som opfylder at g(16) er lig med antallet af syge til tiden t=16.
Bestem hvor lang tid der fra t=16 til det tidspunkt hvor antallet af syge er 200 indbyggere.(lidt svær)
mange tak :)
lidt hjælp til følgende opg ville være lækkert... :)
kun sidste del..
På en ø med 1000 indbyggere spredes en sygdom. Under sygdommen holdes øen isoleret fra omverdenen. I en model for udbredelsen af sygdommen på øen antages det at antallet af syge kan beskrives ved den løsning f til differentialligningen dy/dt= 30,103-0,030103y, som opfylder f(0)=200.
Bestem en forskrift for f(let nok; kan jeg godt selv)..
Bestem antallet af syge indbyggere til tiden t=16. (let nok; kan jeg godt selv)
Til tiden t=16 vaccineres indbyggerne. I tidsrummet indtil t=16 kan antallet af syge indbyggere beskrives ved den fundne funktion f. I tidsrummet efter t=16 kan antallet af syge beskrives ved den løsning g til diff.ligningen dy/dt=-0,071y, som opfylder at g(16) er lig med antallet af syge til tiden t=16.
Bestem hvor lang tid der fra t=16 til det tidspunkt hvor antallet af syge er 200 indbyggere.(lidt svær)
mange tak :)
Svar #1
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Når de første 2 spørgsmål var lette nok, kan du sikkert bestemme en forskrift for g?
Derefter skal du løse ligningen g(x) = 200.
Når du trækker 16 fra dette tal, har du svaret.
Derefter skal du løse ligningen g(x) = 200.
Når du trækker 16 fra dette tal, har du svaret.
Skriv et svar til: Diff.ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
