Matematik
ensvinklede
11. maj 2007 af
thelife (Slettet)
hej
når jeg skal finde ensvinklede trekant skal man starte med at finde F
det gør man ved at dvider det ved jeg godt
men jeg ved ik om man skal starte med at dvider den største side med den mindste eller omvendt
elller er det lige meget hvliken man gør med
håber i forstår mig
det er lidt svært at forklar når jeg ik kan viser jer det
når jeg skal finde ensvinklede trekant skal man starte med at finde F
det gør man ved at dvider det ved jeg godt
men jeg ved ik om man skal starte med at dvider den største side med den mindste eller omvendt
elller er det lige meget hvliken man gør med
håber i forstår mig
det er lidt svært at forklar når jeg ik kan viser jer det
Svar #1
11. maj 2007 af cute_tiger (Slettet)
Hvis man har to ensvinklede trekanter, eller flere, skal man dividerer to sider der er ens, altså de to sider der svarer til hinanden i de to trekanter, så får du et forhold, ved ikke om det er det du kalder F?.. Det er ligegyldigt om du dividere det største med det mindste eller omvendt.
Svar #2
11. maj 2007 af holretz (Slettet)
Det du spørger om, er om du skal finde forstørrelsesfaktoren F ved at dividere længderne i den største trekant med længderne i den mindste eller omvendt. Det er ligegyldigt om du gør det ene eller det andet.
Hvis du f.eks. vil beskrive at en side a er dobbelt så lang som siden a*, så er det jo ligemeget om du siger F = a/a* = 2 eller F = a*/a = ½. I begge tilfælde får du jo et tal F, der fortæller hvordan a og a* hænger sammen. Hvis du har valgt at dividere den længste side med den korteste, så skal du selvfølgelig holde fast i denne metode hele vejen.
Hvis siderne i den store trekant kaldes a,b,c og i den lille a*,b*,c* så kan du skrive F som enten:
F_1 = a/a* = b/b* = c/c* eller F_2 = a*/a = b*/b = c*/c.
Som du kan se er 1/ F_1 = F_2.
Hvis du f.eks. vil beskrive at en side a er dobbelt så lang som siden a*, så er det jo ligemeget om du siger F = a/a* = 2 eller F = a*/a = ½. I begge tilfælde får du jo et tal F, der fortæller hvordan a og a* hænger sammen. Hvis du har valgt at dividere den længste side med den korteste, så skal du selvfølgelig holde fast i denne metode hele vejen.
Hvis siderne i den store trekant kaldes a,b,c og i den lille a*,b*,c* så kan du skrive F som enten:
F_1 = a/a* = b/b* = c/c* eller F_2 = a*/a = b*/b = c*/c.
Som du kan se er 1/ F_1 = F_2.
Svar #4
11. maj 2007 af holretz (Slettet)
Formålet med hele manøvren er jo at finde forholdet imellem de ensliggende sider. Om du gør det ved at dividere den længste med den korteste eller omvendt er jo ligemeget. I begge tilfælde får du et tal F, der beskriver forholdet. Om du siger at a er ½ så stor a*, eller om du siger at a* = 2*a, det kommer jo ud på det samme.
Skriv et svar til: ensvinklede
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
