Matematik
Integralregning
13. maj 2007 af
Simone89 (Slettet)
Tabellen viser nogle funktionsværdier for funktionerne f, g og h.
X: -2, -1, 0, 1, 2
f(x): 18, -2, -2, 0, 10
g(x): -42, -5, 2, 3, 22
h(x): 60, 18, 0, 6, 36
Det oplyses af f er stamfunktionen til g, og at g er stamfunktion til h.
a) Bestem tallet
Bestemt integral 2, -1 g(x)dx,
og bestem en ligning for tangenten til grafen for g i pinktet P(1, g(1)).
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?
X: -2, -1, 0, 1, 2
f(x): 18, -2, -2, 0, 10
g(x): -42, -5, 2, 3, 22
h(x): 60, 18, 0, 6, 36
Det oplyses af f er stamfunktionen til g, og at g er stamfunktion til h.
a) Bestem tallet
Bestemt integral 2, -1 g(x)dx,
og bestem en ligning for tangenten til grafen for g i pinktet P(1, g(1)).
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?
Svar #1
13. maj 2007 af Benjamin. (Slettet)
Har du selv bud på, hvordan man løser opgaverne?
Hvordan vil du normalt udregne et bestemt integral? Hvordan vil du normalt bestemme ligningen for en tangent til en given funktion?
Det hjælper måske, hvis du sætter tingene lidt i perspektiv:
f(x) = G(x)
g(x) = g(x)
h(x) = g´(x)
Hvor G er stamfunktionen til g og g´ er den afledede til g.
Hvordan vil du normalt udregne et bestemt integral? Hvordan vil du normalt bestemme ligningen for en tangent til en given funktion?
Det hjælper måske, hvis du sætter tingene lidt i perspektiv:
f(x) = G(x)
g(x) = g(x)
h(x) = g´(x)
Hvor G er stamfunktionen til g og g´ er den afledede til g.
Svar #2
13. maj 2007 af Simone89 (Slettet)
Ja. jeg har udregnet tallet til 12..
Kan du hjælpe mig med at bestemme ligningen for tangenten til grafen g i punktet P(1,g(1)) ??
har ud evt. msn ? så kan du hjælpe mig derover?
Kan du hjælpe mig med at bestemme ligningen for tangenten til grafen g i punktet P(1,g(1)) ??
har ud evt. msn ? så kan du hjælpe mig derover?
Svar #3
13. maj 2007 af Benjamin. (Slettet)
#2 Du bruger:
y = f´(x_0)·(x-x_0) + f(x_0)
I dit tilfælde er det:
y = g´(1)·(x-1) + g(1)
Du kan i tabellen aflæse værdierne g´(1) og g(1).
Mht. msn, så har jeg sendt en adresse med en besked over studieportalen, hvis der skulle være flere problemer.
y = f´(x_0)·(x-x_0) + f(x_0)
I dit tilfælde er det:
y = g´(1)·(x-1) + g(1)
Du kan i tabellen aflæse værdierne g´(1) og g(1).
Mht. msn, så har jeg sendt en adresse med en besked over studieportalen, hvis der skulle være flere problemer.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
