Matematik

Stamfunktioner

13. maj 2007 af batikha (Slettet)
Hej!

En funktion er givet ved: f(x)=4x-5

Jeg skal bestemme F (stamfunktionen), når der oplyses at grafen for F går gennem punktet P(2,-17)

Hvordan gør jeg?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af mathon


stamfunktionen kan bestemmes på nær en integrationskonstant, som bestemmes
ved
F(2) = -17

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2007 af mathon


har du beregnet en stamfunktion?

Svar #3
13. maj 2007 af batikha (Slettet)

Vil du ik være sød at forklare nærmere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2007 af mathon


F(x) = S (4x-5)dx = 2x^2 - 5x + k

F(2) = -17 = 2*2^2 - 5*2 + k, hvoraf

k = -15

F(x) = 2x^2 - 5x - 15

Svar #5
13. maj 2007 af batikha (Slettet)

Nu forstår jeg. Mange tak :)

Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.