Matematik

Halveringskonstant for eksp. funkt.

18. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Jeg skal bestemme halveringskonstanten for en eksponential funktion.

Jeg har vi min formel samling fundet frem til formlen:
T(1/2)=log(0,5)/log(a)
er denne formel rigtig at benytte?

jeg får nemlig ikke det korrekte resultat :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af Camz (Slettet)

hejsa...

Ja, det er det korrekte formel du anvender. Har du en facitliste siden du siger at du ikke kan får det rigtige resultat?

mvh,
Camz

Svar #2
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ja jeg har en facitliste der siger at svaret er 5.

meen....når jeg løser opgaven finder jeg a via:

a=y2-y1/x2-x1

problemet er at jeg får a=-6/10 og det giver ved indsættelse i formlen ikke det rigtige svar - tror mit a er forkert :S

punkterne er A(0,8) og B(10,2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du benytter en forkert formel til at beregne a.

Svar #4
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

er det så: a=(x2-x1)KVADRATROD(y2/Y1) ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2007 af Camz (Slettet)

hejsa..

kom med forskriften...

Svar #6
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

nu er jeg kommet frem til det rigtige resultat menlig 5, men via min lommeregner som man egentlig ikke må bruge. Hvordan skulle jeg kunne se svaret udfra:

T(1/2)=log(1/2)/log(10kvadratrod(0,25) ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2007 af Camz (Slettet)

((log(0,5)/((log(0,871)) = 5,018685166 vi afrunder til 5......


Svar #8
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

der er ingen forskrift kun 2 punkter A(0,8) og B(10,2) og så er det en eksponentielt aftagende funktion :)

Svar #9
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

men jeg har jo ikke en lommeregner til rådighed

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2007 af Camz (Slettet)


http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html#eksp (klik ind)

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. maj 2007 af Camz (Slettet)

du skal benytte den sidste punkt,nemlig:

Generel regnemaskine til eksponentielle funktioner.
´
sæt tallene ind....

hej

Svar #12
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

det er en rigtig god side! Men opgaven skal løses uden brug af lommeregner

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. maj 2007 af Camz (Slettet)

sådan beregner du a = x2–x1 kvadratrod y2/y1

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. maj 2007 af Camz (Slettet)

Du kan naturligvis ikke undvære en lommeregner til eksponentielle funktioner. umuligt...




Brugbart svar (0)

Svar #15
18. maj 2007 af peter lind

Nu angives der kun at man skal finde halveringskonstanten; men ikke ud fra hvilken data. Det kan være at data er så enkle, at man ikke behøver bruge lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. maj 2007 af mathon

benyt:

T(1/2)=log(0,5)/log(a) og y2/y1 = a^(t2-t1)

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Når du ikke må bruge lommeregner er tallene lavet så løsningen er simpel:
A(0,8) og B(10,2).
Fra 8 til 2 er der to halveringer (8-4-2) dvs. at x2-x1=10-0=10 er to halveringskonstanter. Halveringskonstanten er derfor det halve af 10 nemlig 5.

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. maj 2007 af mathon


#17 er den nemmeste overbliksløsning

i overensstemmelse med

2/8 = a^10

(1/2)^2 = (a^5)^2

log(1/2) = 5log(a)

T½ = log(1/2)/((1/5)log(1/2))

T½ = 5

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. maj 2007 af mathon


#17 er den nemmeste overbliksløsning = den mest elegante og anbefalelsesværdige!!!

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. maj 2007 af Camz (Slettet)

jeg er enig med #17

Skriv et svar til: Halveringskonstant for eksp. funkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.