Religion

Prærieindianernes religion

19. maj 2007 af MariaTheresa (Slettet)
Jeg skal op i religion, men har været en del fraværende i en periode her i 3.g.. Det har resulteret i, at jeg næsten ingen notater har fra da vi gennengik Prærieindianerne. Er der nogen der ligger inde med nogen gode notater, vil jeg meget gerne se dem! På forhånd tak og held og lykke til alle..

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2007 af Romulus

Umiddelbart tror jeg ikke, at det er ét emne, som ret mange behandler i religionsundervisningen, og derfor er der nok ikke mange, der har notater til det. Hvorfor ikke spørge en klassekammerat?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2007 af mathon

sæt dig bl.a. ind i

1) mana og dens overførsel

2) delen og helheden

3) navnet og dets bærer

4) tabu

5) masker

6) dans

7) ritual og myte

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2007 af mathon

mana

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=223113

Svar #4
19. maj 2007 af MariaTheresa (Slettet)

Tak skal i have! Ved virkelig heller ikke hvorfor vi skulle behandle et så snævert emne, men det har min lærer vel synes var spændene :/

#1 Det gør jeg nok også, det var mere hvis der var nogen, som havde nogle notater til at ligge. De fleste af mine klassekammerater skriver notater i hånden, så det bliver noget af et arbejde at skrive dem over..

#2#3 Tak skal I have

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2007 af curium (Slettet)

kopimaskine?

Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2007 af Saiyuri (Slettet)

Vi har også haft om prærieindianere. Jeg har desværre ikke nogen noter på computeren, men det er muligt at finde lidt på nettet. Der er lidt på relegion.dk hvis du søger efter Wakan Tanka og Soldansen..

Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juni 2007 af Charls88 (Slettet)

det er genelt set ikke en svær religion at sætte dig ind i.. kræver bare at du læser introen til religionen i din fagbog (går ud fra du også har fået sådan en orange een) gud(Wakan Tanka) er i naturen og idianeren er ikke herskende over naturen som den hvide mand i kristendommen. alt er helligt (wakan) og så er der en masse åndedanse og sådan.. håber du finder ud af det. skal selv til rel eksamen i morgen som den første.

Skriv et svar til: Prærieindianernes religion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.