Matematik
Lidt algebra
19. maj 2007 af
Madsst (Slettet)
Hvis jeg har en sammenhæng ln y=b x , så står der i min at jeg kan finde den eksakte procentvise ændring i y ved
dY % = 100( exp(bx) - 1 ). Jeg har altid troet at det skulle være en approksimativ ændring. Er der en som har en begrundelse (et lille bevis). Det må have noget at gøre med egenskaberne ved exp.
Tak!
dY % = 100( exp(bx) - 1 ). Jeg har altid troet at det skulle være en approksimativ ændring. Er der en som har en begrundelse (et lille bevis). Det må have noget at gøre med egenskaberne ved exp.
Tak!
Svar #1
19. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Af lny=b*x får du y=exp(b*x)
Hvis du har en ændring fra for eksempel 5 enheder til 8 enheder, så er ændringen lig 3. Hvor stor er ændringen så i procent af det oprindelige? Den er
((8-5)/5)*100 (i procent.
).
Det er blot det, der står.
V.h.
Erik Morsing.
Hvis du har en ændring fra for eksempel 5 enheder til 8 enheder, så er ændringen lig 3. Hvor stor er ændringen så i procent af det oprindelige? Den er
((8-5)/5)*100 (i procent.
).
Det er blot det, der står.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #3
19. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Det var fordi jeg havde læst forkert i bogen, det er ganske rigtigt fordi man tager procentvis ændring på sædvanlig vis som du siger. Den rigtige metode er bare exp(b(dx))- 1 , hvor dx=x2-x1. Tak !
Svar #4
19. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Til mathon.
Jeg har prøvet dit link, det er "dødt", men jeg har lagt mærke til, at du er fantastisk god til matemtik, og måske vil jeg kunne få glæde af det med nogle Riemann overflader, jeg sidder med. Det en afbildning af typen w=u+iv=z^2. Ren repetition. Jeg skal også have kigget lidt på min tenoralgebra.
V.h.
Erik Morsing.
Jeg har prøvet dit link, det er "dødt", men jeg har lagt mærke til, at du er fantastisk god til matemtik, og måske vil jeg kunne få glæde af det med nogle Riemann overflader, jeg sidder med. Det en afbildning af typen w=u+iv=z^2. Ren repetition. Jeg skal også have kigget lidt på min tenoralgebra.
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: Lidt algebra
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
