Studér i udlandet

oxford og cambridge

19. maj 2007 af MikalaStrup (Slettet)
Hej..

Hvor kan man så hvor mange karakter man skal have for at læse jura på oxford og cambridge i England?
Jeg har været inde på deres hjemmeside, men kunne ikke se hvor adgangskravene var..

hilsen
mikala

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. maj 2007 af holretz (Slettet)

Se http://www.admissions.ox.ac.uk/courses/enreq.pdf.

Svar #2
19. maj 2007 af MikalaStrup (Slettet)

#1 Okay.. men er det generelt eller for både oxford og cambridge?

Svar #3
19. maj 2007 af MikalaStrup (Slettet)

Det kan da ikke passe at jura ikke kræver andet end matematik på mindst c niveau?

Brugbart svar (2)

Svar #4
19. maj 2007 af Peden (Slettet)

#3:
Hvorfor ikke? Jura er jo ikke koblet op på et specifikt fag i gymnasiet. Det du skal se efter er kravene til IB eksamen, samt TOEFL score.

Svar #5
19. maj 2007 af MikalaStrup (Slettet)

Okay hvad er TOEFL score?

Brugbart svar (2)

Svar #6
19. maj 2007 af holretz (Slettet)

I skal nærlæse den siden der er linket til, så får i de fleste af svarene hvad angår Oxford. Som I kan se, så lægger de sig ikke fast på bestemte karaktergennemsnit osv., men forlanger tilsyneladende at man skal have 3 A-niveau-fag + tilstrækkeligt gode engelskkunndskaber. Når de ikke lægger sig for fast er det naturligvis fordi de modtager studerende fra hele verden. Da der findes 100'vis af forskellige undervisningssystemer/ eksamenssystemer rundt omkring i verden, ja så lader de det være op til en individuel vurdering om man kan komme ind. (det hjælper altså ikke noget at være søn af en eller anden afrikansk diktator, der har givet en 200 13-taller). Man læser dog mellem linierne at man formentlig skal have karakterer blandt de 10% bedste eller sådan noget...

Brugbart svar (2)

Svar #7
19. maj 2007 af The Master (Slettet)

#0 ja og du snakker og snakker

Brugbart svar (2)

Svar #8
19. maj 2007 af holretz (Slettet)

hvem er det der snakker ?

Brugbart svar (2)

Svar #9
19. maj 2007 af The Master (Slettet)

vi kender hinanden ;) bare rolig

Brugbart svar (2)

Svar #10
20. maj 2007 af 150972 (Slettet)

#5 TOEFL = Test of English as a Foreign Language.

Man skal have et vist antal point i denne test for at blive optaget. Testen er, ja som der står, beregnet til at vurdere udlandske studerendes engelskfærdigheder.

Held og lykke!

Brugbart svar (2)

Svar #11
20. maj 2007 af Roman Garcia

#0
Du skal lige huske på, at man i England har et andet retssystem, end man har i det centrale europa og i norden. Det vil altså sige, at man formentlig KUN kommer til at beskæftige sig med common law, som man har i eksempelvis USA og i England. Det er ikke ligesom at læse medicin i England, hvorefter denne uddannelse kan bruges direkte i Danmark. Som følge af det anderledes retssystem i England, vil man ofte udelukkende komme til at arbejde med problemer, som vedrører engelsk ret, det medfører at man jo, at antallet af arbejdspladser i Danmark er indskrænket. Dette er naturligvis ikke relevant, hvis du vil bo og arbejde i England, så er det den helt rigtige vej, du går.

Hvis du vil arbejde i England, men ikke kommer ind på et af de universiteter, du gerne vil, så er der også mulighed for at tage jura i Danmark og derefter tage det, man kalder LLM (Master of Laws). Det er en et-årig overbygningsgrad, som svarer til den danske cand.jur-grad, og så kan man ligeledes arbejde i England. For at kunne få LLM-graden er det en forudsætning, at man enten har taget TOEFL-testen eller IELTS-testen.

Brugbart svar (2)

Svar #12
20. maj 2007 af tidentiden (Slettet)

Jeg søgte ind på Oxford på PPE (Philosophy, Politics and Economics) i år, og det med 3 A-niveau fag har intet med det danske system at gøre, det er det engelske 'gymnasium', hvor man tager 2, 3 eller flere fag og kravet er her, at man skal få A's i dem alle. Oxford krævede i år for alle fag studentereksamensnit på 11 (gammel skala) for at blive inviteret til samtaler og skriftlige prøver, og det var altså bare for at kvalificere sig.

Herefter skal man indsende skriftligt arbejde og som sagt til skr. og mundtl. prøver i Oxford, og man får tildelt en talværdi for hver af disse prøver, såvel som for ens skr. arb. Det er disse talværdier, der bestemmer om man bliver optaget eller ej, da man konkurrerer med alt fra 3-10 mennesker om en plads afhængigt af studie. De højeste talværdier får pladsen.

De har endnu ikke offentliggjort kravene på den nye skala for at blive inviteret til samtaler, men jura (samt medicin, måske) er nok det sværeste fag at blive optaget på, og du skal endvidere tage en prøver(LNAT, tror jeg den hedder, prøv at søge på google) før du bliver indkaldt til samtaler, mener jeg.

Oxford og Cambridge er helt fantastiske, men ansøgningsprocessen er kompliceret, og de er utroligt selektive (top 10 % er bullshit, prøv top 1-2 %). Jeg blev bl.a. spurgt, hvorfor jeg havde fået 10 i musik, hvilket tilsyneladende var uacceptabelt. Hvis du søger ind på Oxford kan jeg være behjælpelig med processen, så skriv gerne til [email protected], hvis du har konkrete spørgsmål, men vid, at det er overmåde svært at komme ind. Jeg blev afvist i år og får formodentligt et snit på 11,2 eller 11,3, men jeg prøver igen næste år.

Rasmus

Brugbart svar (2)

Svar #13
20. maj 2007 af Darwin (Slettet)

#0

a. Et snit i intervallet på 11,0+ (gammel skala). 38+ for the International Baccalaureate Diploma Programme.
b. Elokvens - jf. dine humanistiske tilbøjeligheder.
c. Kapaciteten for at tænke abstrakt. Man er ikke interesseret i akademiske nikkedukker.

Hovedparten af danere i Oxford er tidligere IB-elever. Vi er bl.a. aktive indenfor psykologi, fysik, kemi, matematik og datalogi - og naturligvis fysik og filosofi ;)

Brugbart svar (3)

Svar #14
20. maj 2007 af Darwin (Slettet)

Åh ja, så skal du underkastes en LNAT:

http://www.lnat.ac.uk/

Held og lykke!

Skriv et svar til: oxford og cambridge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.