Matematik

Find forskriften

20. maj 2007 af senadw124 (Slettet)
Jeg skal finde en forskrift for en potensvækst der opfylder: f(3,2)=4 og f(5,6)=10,2

Kan jeg få et eksempel på hvordan jeg gør? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2007 af Riemann

hint:
hvis f(x)=b*x^a, så er

a= (log(y_2)-log(y_1))/(log(x_2)-log(x_1))

hvor (x_1,y_1) og (x_2,y_2) er punkter indeholdt i grafen for f..

Svar #2
20. maj 2007 af senadw124 (Slettet)

Hvordan finder jeg så b?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Sæt a og et af punkterne ind i forskriften

Skriv et svar til: Find forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.