Kemi
Termodynamik
20. maj 2007 af
berivan23 (Slettet)
Hej, jeg har en opgave i fysik som jeg ikke kan finde ud af håber at der er nogen der kan hjælpe..Det er opgave c jeg ikke kan finde ud af det.. OPgave A og B har jeg regnet som man kan se
Indforation til opgaven:
En lukket helliumballon befinder sig 40 kilometers højde. Her er temperaturen 253 K, og lufttrykket er lav, kun 101Pa. Ballonens volumen er 1,13*10^6 m^3
Molmassen for atmosfærisk luft er 29,0 g/mol og molmassen for helium er 4,00 g/mol.
I hele denne opagve er trykket inde i ballonen det samme som i den omgivende luft.
A) Bestem molmassenn af helium i ballonen.
m=217,12 kg
B) bestem ballonens volumen, da den startede fra jordoverfladen og havde samme tryk og temperatur som omgivelserne.
V=1130 m^3
C)Bestem luftens densitet i 40 kilometers højde
På forhånd tak
Indforation til opgaven:
En lukket helliumballon befinder sig 40 kilometers højde. Her er temperaturen 253 K, og lufttrykket er lav, kun 101Pa. Ballonens volumen er 1,13*10^6 m^3
Molmassen for atmosfærisk luft er 29,0 g/mol og molmassen for helium er 4,00 g/mol.
I hele denne opagve er trykket inde i ballonen det samme som i den omgivende luft.
A) Bestem molmassenn af helium i ballonen.
m=217,12 kg
B) bestem ballonens volumen, da den startede fra jordoverfladen og havde samme tryk og temperatur som omgivelserne.
V=1130 m^3
C)Bestem luftens densitet i 40 kilometers højde
På forhånd tak
Svar #1
20. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Det er ikke god skik at oprette samme indlæg i to forskellige fora..så jeg lukker denne.
