Matematik

N(t)

23. maj 2007 af Paja (Slettet)
7) I en population af bakterier er der til tiden t = 0, 100 individer. N(t) er den funktion der angiver antallet af bakterier til tiden t (timer). Det vides at N(t) = 4t+1

a) Bestem N(t)
N(t)=(4*t + 1) + 100

Passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2007 af holretz (Slettet)

Der er noget galt, for en bakteriepopulation vokser ikke lineært, der er helt sikkert - heller ikke selv om man forstyrrer den i væksten...
Du har jo tilsynladende fået opgivet et udtryk for N(t) uden ubestemte konstanter - underligt hvis du skal finde N(t) giver det ingen mening. Er du sikker på at det ikke er en differentieret størrelse du har fået opgivet, altså N'(t) ?


Svar #2
23. maj 2007 af Paja (Slettet)

Jo det er rigtig, min fejl, det er N'(t)=4t+1

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2007 af mathon

dN/dt =4t+1

N(t) = 2t^2 + t + c

N(0) = c = 100

N(t) = 2t^2 + t + 100

Skriv et svar til: N(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.