Matematik

nul-reglen

23. maj 2007 af *MissSofie (Slettet)
hej :)

Nogen som lige kunne forklare mig nul-reglen?

Tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2007 af The Master (Slettet)

Hej Sofie.

ab = 0
Så er a og b nul, eller enten a og b er nul.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2007 af sveegaard (Slettet)

Eksempel:

Vi har 2. gradsligningen:

x^2-2x = 0

I stedet for at regne diskriminant mv., kan vi omskrive til:

x(x-2) = 0

Så: Enten skal x eller (x-2) give nul for at ligningen er opfyldt! (Nulreglen)

X kan således enten være 0 eller 2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2007 af mathon


nulreglen: et produkt er 0, hvis mindst én af faktorerne er lig med 0

Svar #4
23. maj 2007 af *MissSofie (Slettet)

arh ja tak for det :) omskrivningen kaldes faktorisering ikke også?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2007 af mathon

#4

Jo!

Svar #6
23. maj 2007 af *MissSofie (Slettet)

Super ;) Endnu en gang tak, skal til årsprøve i morgen nemlig, så frisker lige det hele op heh.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2007 af The Master (Slettet)

#6 Held og lykke med det ;)

Skriv et svar til: nul-reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.