Matematik
Hældningskofficient
24. maj 2007 af
ekim-dahl (Slettet)
Kan i ikke hjælpe med den har, har prøvet, men det er ikke rigtigt.
En linie l har hældningskoefficienten 2/3 og går gennem punktet (-4,5) En anden linie m går dennem de to punkter (3,-1) og (0,6). Bestem ligningerne for de to linjer
En linie l har hældningskoefficienten 2/3 og går gennem punktet (-4,5) En anden linie m går dennem de to punkter (3,-1) og (0,6). Bestem ligningerne for de to linjer
Svar #1
24. maj 2007 af J.P.Hartmann (Slettet)
Du skal bruge formlem
A=(y2-y1)/(x2-x1)
B findes ved at isolere det i standard formlen. Y=ax+b.
B=y-ax.
Hvis vi altså snakker liniære funktioner???
Held og lykke.
mvh, Jacob
A=(y2-y1)/(x2-x1)
B findes ved at isolere det i standard formlen. Y=ax+b.
B=y-ax.
Hvis vi altså snakker liniære funktioner???
Held og lykke.
mvh, Jacob
Svar #3
24. maj 2007 af J.P.Hartmann (Slettet)
Altså i den hvor du kender de to punkter:
Indsætter du værdierne således.
(6-(-1))/(0-3)=7/-3
a=-2 1/3
Er det bedre?
Indsætter du værdierne således.
(6-(-1))/(0-3)=7/-3
a=-2 1/3
Er det bedre?
Svar #4
24. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
Du skal bruge den rette linjes formel
y-yo = a(x-xo)
med punktet (xo, yo)
hvor hældningen er a
du ved at den første linje har hældningskoefficienten 2/3 og går gennem punktet (-4,5)
så skal du bare indsætte
y-yo = a(x-xo)
med punktet (xo, yo)
hvor hældningen er a
du ved at den første linje har hældningskoefficienten 2/3 og går gennem punktet (-4,5)
så skal du bare indsætte
Skriv et svar til: Hældningskofficient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
