Matematik
sansynlighed og normalfordeling
25. maj 2007 af
gym elev3 (Slettet)
Et bryggeri fylder læskedrikke i flasker der er normalfordelt med:
middelværdi 505 ml
spredning 3 ml
Sansynligheden for at en tilfældigt valgt flaske indeholder mindst 500 ml læskedrik = 0,952 = 95,2%
Af en dags produktion udtagestilfældigt 30 flasker med læskedrik
Bestem sansynligheden for at alle de 30 udtagne flasker indeholder mindst 500ml læskedrik?
----------------------------------
er det et snyde spørgsmål, for vi har jo fået at vide at 95,2 % af flaskerne indeholder mindst 500ml?
Jeg er helt på bar bund, hjælp mig!!
Et bryggeri fylder læskedrikke i flasker der er normalfordelt med:
middelværdi 505 ml
spredning 3 ml
Sansynligheden for at en tilfældigt valgt flaske indeholder mindst 500 ml læskedrik = 0,952 = 95,2%
Af en dags produktion udtagestilfældigt 30 flasker med læskedrik
Bestem sansynligheden for at alle de 30 udtagne flasker indeholder mindst 500ml læskedrik?
----------------------------------
er det et snyde spørgsmål, for vi har jo fået at vide at 95,2 % af flaskerne indeholder mindst 500ml?
Jeg er helt på bar bund, hjælp mig!!
Svar #1
25. maj 2007 af peter lind
Det er absolut ikke et snydespørgsmål. Du har fået at vide at sandsynligheden for at 1 tilfældig valgt flaske har mere end mere end 500 ml er 0,952. Det er altså ikke det samme som at 30 tilfældige valgte flasker alle har mere end 500 ml. Det du skal bruge er en binomialfordeling med n = 30 og sandsynlighed 0,952
Svar #2
25. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
når ja, det kan jeg godt se
binompdf(30;(0,952);30)=0,229
tak for hjælpen
binompdf(30;(0,952);30)=0,229
tak for hjælpen
Skriv et svar til: sansynlighed og normalfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
