Matematik

faktorisering

25. maj 2007 af yazahra (Slettet)
hey alle sammen .

vil lige høre jer om jeg har faktoriseret dette rigtigt:

f(x)= x^3-2x^2-15x+36

x=-4 x=3

faktoriseret: (x+4)^2(x-3)

håber i kan hjælpe mig hvis det er forkert!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af uksomi (Slettet)

Det skulle gerne give (x-3)^2*(x+4)

Svar #2
25. maj 2007 af yazahra (Slettet)

her går jeg istå:

find forskriften for en tredjegradspolynomium med rødderne 7, 9 0g 13

håber nogen kan hjælpe mig her!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2007 af piper (Slettet)

Svar på 2#:

Her har du en meget vigtig sætning du kan bruge.

Svaret er p(x) = a(x-7)(x-9)(x-13), a er et reelt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af piper (Slettet)

Eller lad mig formulere det sådan: a er en arbitrær, reel konstant.

Svar #5
25. maj 2007 af yazahra (Slettet)

jeg er nu stadig i tvivl , vil det så sige at jeg ikke kender a ?????? :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, men du har ikke brug for at kende a. I din opgave sætter du a=1.

Svar #7
25. maj 2007 af yazahra (Slettet)

TAKKK....jeg har et sidste spørgsmål til :)

hva hvis der står, at jeg skal finde:

forskriften for en fjerdgradspolonmium med rødderne 1,2,3 og 4 og som i 0 har værdien 5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Så skal du beregne a:
f(x) = a(x-1)(x-2)(x-3)(x-4).

Indsæt f(0)=5:
5 = a(0-1)(0-2)(0-3)(0-4) <=>
5 = a·24 <=>
a = 5/24.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

#7

f(x)=a(x-r_1)(x-r_2)...(x-r_n)
hvor n er antal rødder. Prøv nu selv.

Skriv et svar til: faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.