Matematik

Integrale 1/2x

26. maj 2007 af Blue-Eyes (Slettet)
Hej jeg sidder med integralet: S(1/2X)dx.
bliver det 1/2*ln(x) eller 1/2* ln(2x) og hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2007 af Jargal (Slettet)

1/2*ln (x) fordi 1/2x = 1/2*1/x

Svar #2
26. maj 2007 af Blue-Eyes (Slettet)

okay tak men så har jeg et andet spørgsmål for har fået en opgave der lyder:

angiv stamfunktion hvis graf går gennem (e/2,1)
altså
F(e/2)= 1/2*ln(e/2)+c =1

og svaret skal være at c=1/2 således at funktionen hedder:

F(x)=1/2*ln(x)+1/2
hvilket jeg kun kan få hvis det er 1/2*ln(2x)+c istedet for 1/2*ln(x)+c????

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2007 af mathjælp (Slettet)

I mener forhåbentlig begge 1/(2x), da integralet af 1/2x=0,5x er noget helt andet :)

Svar #4
26. maj 2007 af Blue-Eyes (Slettet)

nåeh ja:) men aner stadig ikk hvad jeg skal gøre med den

Svar #5
26. maj 2007 af Blue-Eyes (Slettet)

faktisk står der 1/2x i bogen og ikke 1/(2x):S

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Integralet af (1/2)x er lig med (1/4)x^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5. Hov, 1/2x er vel også lig 1/(2x)?
S 1/(2x) = (1/2)ln(x) = ln(x)/2

Skriv et svar til: Integrale 1/2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.