Matematik
Differencialligning
28. maj 2007 af
silberbauer (Slettet)
Jeg er lige ved at forberede til skriftlig eksamen i mat i morgen, men der er kommet en opgave som jeg bare stirre mig total blind på, jeg håber der er en der kan hjælpe. Opgaven lyder:
Bestem for y > 0 den fuldstændige løsning til differentialligningen
y' = - kvadratrod y
Den er sikkert pisse nem, men kan virkelig ik gennemskue den.
Håber der er en der kan hjælpe
Bestem for y > 0 den fuldstændige løsning til differentialligningen
y' = - kvadratrod y
Den er sikkert pisse nem, men kan virkelig ik gennemskue den.
Håber der er en der kan hjælpe
Svar #2
28. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)
Seperation af de variable. Vi har:
dy/dx=-sqrt(y)
Omskriver vi, får vi
S -1/sqrt(y) dy = S dx <=>
-2*sqrt(y) = x + k
Så skal du blot løse for y.
dy/dx=-sqrt(y)
Omskriver vi, får vi
S -1/sqrt(y) dy = S dx <=>
-2*sqrt(y) = x + k
Så skal du blot løse for y.
Svar #4
28. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)
#2
Fatter intet :D Hvor kommer det der S-1 fra? Kan du forklare lidt mere
Fatter intet :D Hvor kommer det der S-1 fra? Kan du forklare lidt mere
Skriv et svar til: Differencialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
