Matematik
en parabel
29. maj 2007 af
uhanse (Slettet)
hej
jeg er kørt død i denne opgave.
En parabel har ligningen y=0,5x^2-0,5x-3 og en ret linie har ligningen y=1,5x+b
Bestem den værdi af b, hvor parablen og linien har netop et fælles punkt
jeg har prøvet flere forsøg på grafen regneren
håber at der er en der kan hjælpe mig
jeg er kørt død i denne opgave.
En parabel har ligningen y=0,5x^2-0,5x-3 og en ret linie har ligningen y=1,5x+b
Bestem den værdi af b, hvor parablen og linien har netop et fælles punkt
jeg har prøvet flere forsøg på grafen regneren
håber at der er en der kan hjælpe mig
Svar #1
29. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Sæt de to ligninger = hinanden.
0,5x^2-0,5x-3 = 1,5x + b <=>
0,5x^2+1x-(3-b) = 0
Nu har du en andengradsligning, og når diskriminanten = 0, har den én løsning..
0,5x^2-0,5x-3 = 1,5x + b <=>
0,5x^2+1x-(3-b) = 0
Nu har du en andengradsligning, og når diskriminanten = 0, har den én løsning..
Svar #6
29. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Arh ja, jeg beklager, jeg så åbenbart et usynligt minustegn ved den lineære linje..
Skriv et svar til: en parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
