Dansk

patos, logos og etos?

29. maj 2007 af sofie123 (Slettet)
hvad betyder patos, logos og etos?

Brugbart svar (10)

Svar #1
29. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Etos = rationel
Patos = følelser
logos = omdømme/troværdighed

Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

med rationel menes "fornuftig" (:

Man bruger begreberne til at beskrive fx reklamers metode at fange modtagere på.

Etos reklamer = køb en ny Ford. Nu KUN 1000 kr.
Patos reklamer = se disse sultne børn i afrika, SEND OS PENGE :D
logos reklamer = coca cola drikker alle de seje

Brugbart svar (10)

Svar #3
29. maj 2007 af hellestenlauritzen (Slettet)

det er tre begreber (appelformer) man bruger i retorikken- altså en "talekunst"
Logos taler til til en modtagers fornuft
patos taler til følelser
ethos taler til modtagers tillid og respekt

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#3 er det mest korrekte (:

Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2007 af caspar.s (Slettet)

Og det står også mere her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=353417

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2007 af Frede.. (Slettet)

Go with #3....

Svar #7
30. maj 2007 af sofie123 (Slettet)

mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2007 af rikshan (Slettet)

Logos:Logikken
Pathos:Patetisk- følelser
Ethos: Etik

Brugbart svar (1)

Svar #9
30. maj 2007 af caspar.s (Slettet)

Ethos er IKKE etik - ethos handler om troværdighed. Og er en blandning af logos og patos

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2007 af bboblzs (Slettet)

Ethos er knyttet til den argumenterende person. Er ikke så stiv i det græske men ethos betyder noget, som jeg ikke kan huske, men som ligger sig op ad jeg'et. Når man hører ordet oversat er man dårligt i tvivl om hvad det dækker.

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2007 af defektekager (Slettet)

Ethos, som begreb: Ethos er et af de fundamentale karaktertræk ved den moralske grundindstilling i en kultur. Ethos er den opfattelse andre har af os, modsat image, som er den opfattelse vi ønsker andre skal have af os.

Troværdighed bedømmes udfra fire former for ethos:

- Tekstuel ethos, som er modtagers opfattelse af afsender udledt fra den enkelte ytring.
- Intertekstuel ethos, som angår forholdet mellem flere ytringer.
- Eksemplarisk ethos, er forholdet mellem ord og handling.
- Rituel ethos, som afsender opbygger hos modtageren ved at skabe og bekræfte identifikation og samhørighed mellem brugerne.

Ethos er også betegnelsen for retorisk appelform der ligger vægt på de følelser man sender afsted og som kan styrke tilliden hos tilhørende.

Kh. Line

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2008 af cecilielunaa (Slettet)

svar 1 er jo direkte forkert? eller har jeg bare helt forkert fat i det? :s


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. september 2008 af 3660-Cilla (Slettet)

Svar 1 er også korrekt ... bare ikke ligeså godt beskrevet som de andre ...


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. oktober 2008 af PrebenJan (Slettet)

Svar 1 er forkert. Det kunne tyde på, at der er byttet om på betydningen af etos og logos.

Svar#3 er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. december 2008 af Bambi21 (Slettet)

Logos: Man appellere til tilhørerens fornuft og logik.

Etos: Man appellere ud fra sin moralske intergritet, markere sin troværdighed som person.

Patos: Man appellere til føgelser og stemning.

Håber dette var til hjælp..

Hilsen mig..


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. december 2008 af vbsa (Slettet)

"Ethos, som begreb: Ethos er et af de fundamentale karaktertræk ved den moralske grundindstilling i en kultur. Ethos er den opfattelse andre har af os, modsat image, som er den opfattelse vi ønsker andre skal have af os. "

Altså, det er fuldstændig rigtigt.. men det dækker tilgengæld OGSÅ ind over Etik.. Et fundamentalt karaktertræk ved den moralske grundindstilling i en kultur, det ER netop etik. F.eks. er det tilladt at få abort i Danmark, fordi vores moralske grundindstilling "opmuntrer" det. I andre lande mener de at det er etisk forkert. Etikken opstår på baggrund af den "moralske grundindstilling i en kultur".

Synes lige det skulle slås fast! he. Desuden betyder ordet Etos faktisk Etik på græsk.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. februar 2009 af Kath1992 (Slettet)

svar #3 er det rigtige og ja det kan godt være at Etos betyder etik, men i denne sammenhæng vil man mene troværdighed, altså at afsenderen vil skabe troværdighed om ham/hende selv.


Skriv et svar til: patos, logos og etos?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.