Matematik

Logaritme

29. maj 2007 af Uhd (Slettet)
Løs ligningen log(2x+3) - log(x) = 1

Hvordan løser jeg denne?

Jeg går ud fra, at jeg skal bruge, at log(a/b) = log(a) - log(b)..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af mathon


log((2x+3)/x) = 1, x forskellig fra 0


10^[log((2x+3)/x)] = 10^1

(2x+3)/x = 10

2x+3 = 10x

Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.