Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Rentabilitetsanalyse
01. juni 2007 af
micvest (Slettet)
Hej, jeg har problemer med at forstå teorien omkring rentabilitetsanalyse. Jeg har læst kapitlet om og om igen, men synes ikke, bogen forklarer det godt nok.
Er der nogen, der kan forklare mig, hvad nedenstående ting betyder, og hvad de skal bruges til?
Afkastningsgrad
Overskudsgrad
På forhånd tak!
/M. Vestergaard
Er der nogen, der kan forklare mig, hvad nedenstående ting betyder, og hvad de skal bruges til?
Afkastningsgrad
Overskudsgrad
På forhånd tak!
/M. Vestergaard
Svar #1
01. juni 2007 af tussedarios (Slettet)
Jeg har skevet lidt noter til analyse af rentabiliteten.
Hvornår anses et overskud på en million for at være stort ? eller for ringe?
Det afhænger helt af størelsen af den investering=Aktiver det skal sættes i forhold til.
Vigtigeste mål for rentabiliteten er den såkaldte afkastningsgrad resultat før renter, dvs selve driften i virksomheden:samlet aktiver, dvs samlet investering i virksomheden den viser noget generelt om virksomhedens rentabilitet men ikke nødvendigvis noget om virksomhedens evne til at skabe overskud i forhold til omsætningen eller til at forvalte aktiverne på en rentabel måde.
Afkastningsgraden viser hvor stort et afkast/udbytte ens aktiver giver. Det er godt over 5% fint over 10%.
En høj soliditets grad kan afspejle at en virksomhed igennem mange år har opsparet overskud men afhænger også af den afkastningsgrad som virksomhedener er istand til at skabe dvs rentabiliteten hvis den er høj og lån er lavere vil det kunne svare sig at låne penge til investeringer men så bliver soliditetsgraden lavere.
Overskudsgraden resultat før renter x 100 :omsætning det viser hvor stor en del af omsætningen som er endt som overskud meget fint over 10%
Hvornår anses et overskud på en million for at være stort ? eller for ringe?
Det afhænger helt af størelsen af den investering=Aktiver det skal sættes i forhold til.
Vigtigeste mål for rentabiliteten er den såkaldte afkastningsgrad resultat før renter, dvs selve driften i virksomheden:samlet aktiver, dvs samlet investering i virksomheden den viser noget generelt om virksomhedens rentabilitet men ikke nødvendigvis noget om virksomhedens evne til at skabe overskud i forhold til omsætningen eller til at forvalte aktiverne på en rentabel måde.
Afkastningsgraden viser hvor stort et afkast/udbytte ens aktiver giver. Det er godt over 5% fint over 10%.
En høj soliditets grad kan afspejle at en virksomhed igennem mange år har opsparet overskud men afhænger også af den afkastningsgrad som virksomhedener er istand til at skabe dvs rentabiliteten hvis den er høj og lån er lavere vil det kunne svare sig at låne penge til investeringer men så bliver soliditetsgraden lavere.
Overskudsgraden resultat før renter x 100 :omsætning det viser hvor stor en del af omsætningen som er endt som overskud meget fint over 10%
Svar #2
05. januar 2009 af Leen13 (Slettet)
Du skal finde virksomhedens årsregnskab, og så skal du bruge de regnemetoder der er vist i bogen ..
F.eks. Afkastningsgrad = Resultat før renter *100 / Aktiver
Skriv et svar til: Rentabilitetsanalyse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
