Generelt

(DP) Pentos Valuta

03. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Planeten Pento har den mindste pengeseddel en værdi af 1,00 jips, alt derunder skal betales med mønter. De har mønter med følgende værdier: 0,5; 0,25; 0,10; 0,05; 0,01.
Hvad er den største sum, man kan have i mønter og stadig ikke være i stand til at veksle 1,00 jips.

Husk at argumentere! God fornøjelse!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2007 af sprit (Slettet)

Hvis jeg har forstået det rigtig, så er det vel 0,909?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2007 af sprit (Slettet)

Beklager mine pølsefingre, der skulle stå 0,99!

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2007 af elgen (Slettet)

0.5 + 0.25 + 0.1 + 0.1 + 0.01 +0.01 + 0.01 +0.01 = 0.99

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Du kommer næppe over
0,50 + 0,25 + 4·0,1 + 4·0,01 = 1,19

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2007 af sprit (Slettet)

#4 Det kan du da veksle til 1 jips, 2 0,05-mønter og 9 0,01-mønter?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2007 af ibibib (Slettet)

De mønter som jeg har nævnt i #4 kan ikke veksles til 1.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2007 af sprit (Slettet)

Ah ok, jeg forstod spørgsmålet på den anden måde. Jo, du har ret.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2007 af janandersen (Slettet)

#4 Hvis man vaelger 0,50 + 0,25 + 3·0,1 = 1,05 og gaar i banken med dem, saa faar man vel een 1 jips sedeler samt en antal moenter af vaerdi 0,05 jips tilbage?

Eller er den mulighed out-of-scope

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2007 af janandersen (Slettet)

£8 sedeler = seddel

Svar #10
03. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#4 Ja, du er videre;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Mener du ikke: Hvad er det største antal mønter man kan have?

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2007 af sprit (Slettet)

#1 Nej, det ville jo være 99 0,01-mønter.

Skriv et svar til: (DP) Pentos Valuta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.