Dansk

symbolik (ikke symbolisme)

20. april 2004 af Yasw (Slettet)
Jeg sidder med en lille lektie til i morgen i dansk, hvor jeg skal kort karakterisere hvad symbolik er for noget. Det er altså ikke symbolisme jeg skal sige noget om, men symbolisme er jo det som står mest beskrevet i bøger og sådan.

Så min korte spørgsmål er: Hvad er forskellen på symbolisme og symbolik i henhold til faget dansk?
For jeg synes det virker lidt underligt, da symbolisme vel blot er baseret på symbolik, men det er måske bare det der skal siges?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Symbolik = det at noget udtrykkes ved hjælp af symboler.

Svar #2
20. april 2004 af Yasw (Slettet)

Men hvordan afviger det fra symbolisme? Jeg vil jo ikke bare sidde og sige det samme som den der nu skal fremlægge symbolisme. Eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Symbolisme = en retning inden for billedkunst og litteratur som søger at udtrykke det ubevidste og tale til intuition og følelser gennem udstrakt brug af symboler. Opstod i 1880'erne i Frankrig som reaktion mod naturalismen. Den litterære symbolisme er præget af nyskabende billedsprog og stærk betoning af sprogets musikalitet; især repræsenteret af S. Mallarmé. Billedkunsten bruger litterære billedsymboler, et følelsesmættet farvesprog og enkle linjer; repræsentanter bl.a. O. Redon og P. Puvis de Chavannes.

Skriv et svar til: symbolik (ikke symbolisme)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.