Matematik
"Potensudvikling"
04. juni 2007 af
blackduck (Slettet)
Ifølge min lærerbog er navnet for en funktion af typen:
f(x)=b*a^x, x tilhørende R+
en potensudvikling. En funktion givet ved f(x)=a^x kaldes en potensfunktion.
Når jeg søger på nettet efter potensudvikling finder jeg dog kun gymnasierelaterede sider. Er der nogen der kan kaste lidt lys over, om navnet potensudvikling er det korrekte navn for denne type funktioner? Hvad kalder man dem på engelsk eller tysk?
f(x)=b*a^x, x tilhørende R+
en potensudvikling. En funktion givet ved f(x)=a^x kaldes en potensfunktion.
Når jeg søger på nettet efter potensudvikling finder jeg dog kun gymnasierelaterede sider. Er der nogen der kan kaste lidt lys over, om navnet potensudvikling er det korrekte navn for denne type funktioner? Hvad kalder man dem på engelsk eller tysk?
Svar #1
04. juni 2007 af blackduck (Slettet)
Ups, jeg mener naturligvis funktioner af typen:
f(x)=b*x^a, x tilhørende R+
og ligeledes f(x)=x^a
f(x)=b*x^a, x tilhørende R+
og ligeledes f(x)=x^a
Svar #2
04. juni 2007 af Peter_F (Slettet)
Hvorfor skulle det ikke være rigtige navn?! En funktion af typen f(x)=b*x^a, x tilhørende R+ kaldes en potensfunktion (pas på ikke at blande den sammen med eksponentialfunktionen).
På engelsk hedder potensfunktionener, power functions.
På engelsk hedder potensfunktionener, power functions.
Svar #3
04. juni 2007 af blackduck (Slettet)
#2
Ifølge min bog (Højniveaumatematik 1) er en funktion af typen f(x)=b*x^a ikke det samme som en funktion af typen f(x)=x^a. Den første kaldes en potensudvikling og den anden kaldes en potensfunktion.
Som du selv skriver ser det ud til at f(x)=x^a alle steder bliver kaldt en potensfunktion eller power function. Men jeg kan ikke finde nogen steder, som ikke er relateret til det danske gymnasium, der pludselig ændre navnet fra potensfunktion til potensudvikling fordi man ganger med en konstant.
Ifølge min bog (Højniveaumatematik 1) er en funktion af typen f(x)=b*x^a ikke det samme som en funktion af typen f(x)=x^a. Den første kaldes en potensudvikling og den anden kaldes en potensfunktion.
Som du selv skriver ser det ud til at f(x)=x^a alle steder bliver kaldt en potensfunktion eller power function. Men jeg kan ikke finde nogen steder, som ikke er relateret til det danske gymnasium, der pludselig ændre navnet fra potensfunktion til potensudvikling fordi man ganger med en konstant.
Skriv et svar til: "Potensudvikling"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
