Matematik

bevis for annuitetsopsparing

05. juni 2007 af exouse (Slettet)
jeg skal til matematikeksamen i morgen, i matematik på C niveau, og har søgt og søgt efter et bevis... men kan kun finde nogle som er meget sorte, og utroligt inviklede...
kan nogel give mig et enkelt bevis, for kan ikk se hvorfor en sådan enkel ligning skal være så svær at bevise.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)


Prøv at kigge her :


http://www.matema10k.dk/index.php?id=552

Svar #2
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

åh, du er en engel på jord <3

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

Tak :-) du må sige til hvis du stadig har problemer

Svar #4
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

en smule, tror du, du kunne forklare/vise mig, hvordan man finder forskriften ud fra 2 punkter i en ekspotensiel ligning?;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

fremskrivningsfaktoren a findes ved

a = x2-x1v y2/y1

hvor ( x1, y1) og ( x2, y2) er 2 punkter på grafen

b = y1/a^x1


Svar #6
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

men hvordan kan jeg bevise at a = x2-x1v y2/y1 virker? vi har en lettere krævende lærer >_<

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

eks : ( 4, 200) og ( 22,800)

a = x2-x1v y2/y1

22-4v800/200 = a

18v4 = 1,0801

b = y1/a^x1

200/ 1,0801^4 = 147

f(x) = 147 * 1,0801^x

Svar #8
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

du har bare reddet min dag.... så er der kun halvt så meget stress endnu^^

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

var det Det du ledte efter? eller var det beviserne med bogstaver, for dem har jeg også ?

Svar #10
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

uuh!!! helst i bogstaver:D

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

så får du dem lige her, så ahr du da lidt af hvert :-)

f (x2) = b*a^x2 = y2
f (x1) = b*a*x1 = y1

b*a^x2 = y2
b*a^x1 = y1

så kan vi fjerne bèrne så der står

a^x2 = y2
a^x1 = y1

vi bruger en potensregne regel her eks 3^7/ 3^4 = 3^7-4 = 3^3, derfor bliver a til et a

a^x2-x1 = y2/ y1

som giver

a = x2-x1vy2/y1

ved ikke om du forstår det kan godt være svært fordi jeg ikke kan lave alle de fancyè tegn, ser det forvirrende ud?



Svar #12
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

ELSKER ELSKER ELSKER ELSKER DIG!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

sl, ellers spørger du bare igen :-)

Svar #14
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

kunne du klare et allersidste spg?
forklar brugen af Logaritmisk papir... jeg lyder som et total idiot, men har bare en sort dag, og har bar ikke tid den den slags dage^^

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

prøv at kigge på den her side :-)

http://www.ghg.dk/l/yl/filer/logarimisk_papir.pdf

Svar #16
05. juni 2007 af exouse (Slettet)

og du gør det igen^^ oh happyday en go karmakrammer der bliver sendt med vinden lige nu^^

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. juni 2007 af rosiette (Slettet)

Taak og pøj pøj med det :-)

Skriv et svar til: bevis for annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.