Matematik

potensfunktion

08. juni 2007 af Lotte889 (Slettet)

Hvad er konstanterne a , b og x i en potensfunktion f(x)=b *x^a

og hvorfor er det den aldrig kan skære y-aksen?.. jeg ved godt at x>0, men kan ikke forstå hvad x er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2007 af ibibib (Slettet)

det er uklart hvad du spørger om.
Når x>0 skærer grafen naturligvis ikke y-aksen, som du selv så rigtigt skriver.

Er det et konkret eksempel på en potensfunktion som du søger?
Sammenhængen mellem en planets afstand til solen og planetens omløbstid er en potensfunktion.
Her giver det ikke mening at afstanden til solen er 0.


Svar #2
08. juni 2007 af Lotte889 (Slettet)

Jeg spørger om hvad x er?

Jeg skal gøre rede for anvendelse af en potensmodel for bremselængden for en bil?... har ingen ide om hvad der hentydes til her

Svar #3
08. juni 2007 af Lotte889 (Slettet)

og hvad b er?

a er hældningstallet ik?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Nu er det jo meger svært at svare på dit spørgsmål, når vi skal gætte os frem til din problemstilling.

f(x) er vel bremselængden, der er en fuktion af x, som sandsynligvis er farten.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Se nu dukker bremselængden op. Det var ikke nævnt i #0.
x er bilens hastighed og y er bremselængden.

når x=1 er y=b. Når bilen køre 1 (km/t?) er bremselæmgden b.

a er ikke hældningstallet. Det er kun i lineære funktioner.
Når a>0 er y voksende og når a<0 er y aftagende.

Jo større a er jo hurtigere vokser y. Måske kender du formlen Fy = (Fx)^a.

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Så bilen er bedst hvis a er lille ;)

Svar #7
08. juni 2007 af Lotte889 (Slettet)


okay tak.

men skal man komme ind på logaritme når man skal gøre rede for en potensfunktion?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Det tror jeg ikke. Men du kan da nævne (eller måske bevise) at grafen for en potensfunktion er en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2007 af mathon


x^a = e^(a*ln(x)), hvorfor x € R+

b = f(1)

a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
altså
hældningskoefficienten for

den rette linje
log(y) = a*log(x) + log(b)

eller

Y = a*X + B i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. juni 2007 af mathon


bremsekraften i opbremsningsperioden er stort set konstant

hvoraf

F*s = (1/2)m*v^2

eller

s(v) = [m/(2F)]*v^2

Svar #11
08. juni 2007 af Lotte889 (Slettet)

mange tak.

Jeg har også et andet spørgsmål som jeg ikke helt kan gennemskue.

spørgsmålet lyder:

Gør rede for den lineære vækstmodel

hmm...

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2007 af Gulbebek (Slettet)

#11

Jeg har det samme problem :S ,, Samme spørgsmål

Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.