Fysik

lys

09. juni 2007 af maria24 (Slettet)
hej


hvordan beregner man frekvensen for kalundborgs langbølgesender

radio silkeborgsndere på 106,7 MHz. beregn bølgelængden

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2007 af Riemann

brug, at

[bølgelængde]*[frekvens]=[lysets hastighed]

Svar #2
09. juni 2007 af maria24 (Slettet)

ok tak for din hjælp

er ultraviollte stråling det samme som fotoner ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2007 af sapiens (Slettet)

nej... fotoner er en betegnelse for partikel-egenskaberne ved lys, dvs. hvor du ser på den enkelte lyspartikel i modsætning til bølgeegenskaber, hvor det for lys' vedkommende ikke giver mening at tale om en enlig lysbølge.

ultraviolet stråling er en delmængde af lysbølger. det har bølgelængder, der er mindre end synligt lys (dvs. højere energi).

Svar #4
09. juni 2007 af maria24 (Slettet)

kan det passe der er i sollys har :

gammastråling , røngtgenstråling, ultraviolt , infrarødt, mikrobølger, radiobølger, kokrtest lysbølge , længste bølge,

mangler jeg nogen ellers som jeg ikke har nævnt

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2007 af adj1 (Slettet)

Se evt: http://da.wikipedia.org/wiki/Solen

Strålingen fra solen indeholder bl.a. synligt lys, infrarød stråling og gammastråling og mikrobølger mm. tilsammen kaldes det elektromagnetisk stråling.

Husk også som tidligere nævnt at kort følgelængde er lig høj frekvens er lig stort energiindhold da:

f = 1/T , hvor f = Frekvens og T = svingningstiden
og c = lambda * f , hvor c = lysets hastighed, lambda = bølgelængden og f = frekvensen.

Disse 2 formler kan også kombineres:

T = lambda / c

Skriv et svar til: lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.