Matematik
Bevis ln'(x)
11. juni 2007 af
TFL (Slettet)
Hej
Da jeg er igang med at gennemgå beviser til mundtlig eksamen imorgen, er jeg lige støt på beviset for ln
jeg kan ikke lige forstå hvorfor
(ln 1+k)/ k -> 1 for k->0 ?
jeg kan godt se at ln1=0 men hvis k->0 så går jo hele brøken mod 0??
Da jeg er igang med at gennemgå beviser til mundtlig eksamen imorgen, er jeg lige støt på beviset for ln
jeg kan ikke lige forstå hvorfor
(ln 1+k)/ k -> 1 for k->0 ?
jeg kan godt se at ln1=0 men hvis k->0 så går jo hele brøken mod 0??
Svar #1
11. juni 2007 af Esbenps
Hmm, der må være noget, du mangler i dette bevis. For som det står her, kan man bare se det på følgende måde:
(ln1+k)/k = (0+k)/k = k/k = 1
Hvad er sammenhængen?
(ln1+k)/k = (0+k)/k = k/k = 1
Hvad er sammenhængen?
Svar #3
11. juni 2007 af filleellif (Slettet)
Den naturlige logaritmefunktion er defineret som den logaritmefunktion, der har differentialkvotienten 1 i punktet 1. Det er svaret på dit spørgsmål.
Skriv et svar til: Bevis ln'(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
