Tysk
hjælp!! haster.. :/
12. juni 2007 af
risom (Slettet)
er så dårlig til tysk, hvis jeg får en dårlig karakter, komemr det på studenter beviset...? ej vil i ikke nok hjælpe mig, skal op i et eventyr, og ved ikke hvordan jeg skal gøre eller hvad jeg skal sige..
Svar #1
12. juni 2007 af u2006 (Slettet)
hm, du må gerne send mig din fremlæggelse, så kan jeg kigge på den?
Svar #2
13. juni 2007 af Dorindom (Slettet)
Når du skal analysere et evetntyr, er det godt at bruge dette:
Das Märchen:
Überlieferung: Mündlich überliefert (schriftlich vom Mittelalter -> Romantik)
Ziel: Pädagogisch - belehrend. Erzieherisch (=Opdragende). Appeliert an Phantasie, und Abstraktionsvermögen
Inhalt, generell: Wie ein Mensch zu sich findet; wie er ein glückliches Dasein finden kann. Ich vs. Gegenwelt
Handlungsablauf: -> vorwärtsschreitend (=fremadskridende), linear, chronologisch; Die erzähler mischt sich selten ein (= Blander sig meget sjældent)
Handlung: Nicht logisch begründet, unmotiviert, sprunghaft (=Springende), intuitiv (z.B.: Vervandlungen)
Personen/Namen: Namen = Selten (=sjældent). Nicht identifizierbare Personen.
Typ -> universell: "Ein Jeder"
Gestaltung: Formelhaft (Anfang + Ende)
Wiederholungen: 3 versuche, 3 Wünche. Die Zahlen 3(+)/7(+)/13(-)
Raum: Nicht eindeutig identifizierbar, neutral, Kulissenhaft => überall
Zeit: Kann nicht präzise bestimmt werden => immer
Gegenwelt: Roh, grausam, blutgierig, böse und gemein.. (Hexen, Räuber, Dämonen, Teufel, Menschfresser und Mörder)
Ich/Held: Überwindet den Feind. Gewissen, guter charakter, klug -> das Gute besiegt das Böse.
Das Märchen:
Überlieferung: Mündlich überliefert (schriftlich vom Mittelalter -> Romantik)
Ziel: Pädagogisch - belehrend. Erzieherisch (=Opdragende). Appeliert an Phantasie, und Abstraktionsvermögen
Inhalt, generell: Wie ein Mensch zu sich findet; wie er ein glückliches Dasein finden kann. Ich vs. Gegenwelt
Handlungsablauf: -> vorwärtsschreitend (=fremadskridende), linear, chronologisch; Die erzähler mischt sich selten ein (= Blander sig meget sjældent)
Handlung: Nicht logisch begründet, unmotiviert, sprunghaft (=Springende), intuitiv (z.B.: Vervandlungen)
Personen/Namen: Namen = Selten (=sjældent). Nicht identifizierbare Personen.
Typ -> universell: "Ein Jeder"
Gestaltung: Formelhaft (Anfang + Ende)
Wiederholungen: 3 versuche, 3 Wünche. Die Zahlen 3(+)/7(+)/13(-)
Raum: Nicht eindeutig identifizierbar, neutral, Kulissenhaft => überall
Zeit: Kann nicht präzise bestimmt werden => immer
Gegenwelt: Roh, grausam, blutgierig, böse und gemein.. (Hexen, Räuber, Dämonen, Teufel, Menschfresser und Mörder)
Ich/Held: Überwindet den Feind. Gewissen, guter charakter, klug -> das Gute besiegt das Böse.
Skriv et svar til: hjælp!! haster.. :/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
