Religion
Myter?-:(
12. juni 2007 af
rikshan (Slettet)
RELIGIONSFÆNOMENOLOGI
• Hvad er en myte? (herunder forskellen mellem kosmogonisk, kosmologisk, antropogonisk, antropologisk og eskatologisk myte)
Er der nogen der kan hjælpe mig??
• Hvad er en myte? (herunder forskellen mellem kosmogonisk, kosmologisk, antropogonisk, antropologisk og eskatologisk myte)
Er der nogen der kan hjælpe mig??
Svar #1
12. juni 2007 af Da-ted (Slettet)
Ehm.. Hvis man ser på ordenes betydning må en kosmogonisk myte handle om verdens skabelse, en kosmologisk myte handle om verdens indretning, en antropogonisk myte handle om menneskets skabelse og antropologisk myte handle om menneskets indretning og rolle. Eskatologisk myte må vel handle om eskatologi (verdens undergang)...
Altså
kosmogonisk myte = myte omhandlende verdens' opståen
kosmologisk myte = myte omh. verdens 'indretning'
antropogonisk myte = myte omh. menneskets skabelse
antropologisk myte = myte omh. meneskets 'indretning'
eskatologisk myte = myte om verdens undergang
Vi benyttede ikke disse begreber i min religionsundervisning, men virker da logisk, hvis de skal forstås sådan. Ret mig hvis jeg tager fejl :)
Altså
kosmogonisk myte = myte omhandlende verdens' opståen
kosmologisk myte = myte omh. verdens 'indretning'
antropogonisk myte = myte omh. menneskets skabelse
antropologisk myte = myte omh. meneskets 'indretning'
eskatologisk myte = myte om verdens undergang
Vi benyttede ikke disse begreber i min religionsundervisning, men virker da logisk, hvis de skal forstås sådan. Ret mig hvis jeg tager fejl :)
Skriv et svar til: Myter?-:(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
