Matematik
potensudviklinger
16. juni 2007 af
queenbee (Slettet)
hvordan kan en ændring af x- værdien påvirke y- værdien?! på forhånd tak.. :)
Svar #1
16. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Her kan du se det grafisk:
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#potens
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#potens
Svar #2
16. juni 2007 af mathon
beregning af y-ændringen i % når x ændrer sig med p%:
yo = f(xo) = b*xo^a
f(xo(1+p/100)) = b*(xo*(1+p/100))^a = b*xo^a*(1+p/100)^a
f(xo(1+p/100)) = (1+p/100)^a*f(xo)
f(xo(1+p/100))/f(xo) = (1+p/100)^a/1
[f(xo(1+p/100))-f(xo)]/f(xo) = (1+p/100)^a-1
[f(xo(1+p/100))-f(xo)]/f(xo)*100 = [(1+p/100)^a-1]*100
delta_y i pct. = [(1+p/100)^a-1]*100
Skriv et svar til: potensudviklinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
