Tysk

hjælp til eksamen...

16. juni 2007 af cecilie12345 (Slettet)
hej jeg vil gerne spørge om jeres holdning til at få hjælp ude fra.

I mange fag får man 24 timer til at udarbejde en synopsis om det emne man har trukket dagen i forvejen.
men synes I det er okay at få hjælp i fx. tysk hvis man kender en der bare kan det shit?

for en af mine venner fik 12 i biologi og hans bror er læge. Min ven sagde at han hjalp ham til hvad han præcist skulle sige. Han er skam ikk dum, men 12 er nu for højt i forhold til hans evner.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2007 af hiat (Slettet)

Når "man" bestemmer sig for at indføre 24 timerseksamen, så er "man" vel godt klar over, at eleven kan få hjælp udefra. I hvert fald kan man ikke gøre noget for at stoppe det, da det vil blive alt for omfattende.
Så sin vis er det vel i orden.


...i øvrigt synes jeg, at 24 timerseksaminerne er latterlige :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

er enig med #1.
Synes også at 24 timerseksamninerne er latterlige, især i de fag hvor det er rent udenadslære (fx biologi). På 24 timer kan man sagtens nå at lære det man skal sige udenad, eller få hjælp af en der har forstand på det. I fag som tysk og fransk synes jeg egentlig det er okay, at det er en 24 timers eksamen, så længe det er kombineret, som det er nu.
Men den mest rigtige måde at bedømme en elevs evner på er med ca. 25 min forberedelse, alt afhængig af omfang, inden eksamen.

Svar #3
16. juni 2007 af cecilie12345 (Slettet)

synes bare ikk det kan være rigtig at ens karaktere delvist skal blive bestemt om jeg har en gymnasielærer til onkel..

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2007 af hiat (Slettet)

#2 Netop, i 2. fremmedsprogsfagene som tysk, fransk, spansk og italiensk (og russisk og japansk...) kan det nogenlunde retfærdiggøres. Før var kravene rimelig høje - man skulle næsten kunne det samme i 2. fremmedssprog som i engelsk (måske ikke ligefrem analysere, men i hvert fald føre en fornuftig samtale!), hvilket er ret usandsynligt.
Der er dog stadigvæk den klassiske 24 minuttersforberedelse. 24 timersforberedelsen er kun en mindre del af det. Det lægges stadigvæk stor vægt på, at eleven kan føre en spontant samtale.
Men omvendt stiger kravene også i takt med, hvor meget forberedelse, du får. I et fag som old kommer man op i en kendt tekst, men så skal man også bare kunne analysen på rygraden. En eksamen som foregår som i old synes jeg er "dårlig", fordi det handler om, hvor godt eleven har fulgt med i timen - så man kan analysere teksten, som læreren har gjort det - ikke, hvor god man er til selv at læse op.

#3 Enig, derfor er sådan noget som Studiportalen en god ide, fordi det er med til at fjerne det sociale skel. Men det skal nok skinne igennem til eksamen, hvis du ikke kan dit stof, men bare gengiver din onkels sirlige sætninger. Som sagt, den del af eksamen gælder kun for en tredjedel, og læreren kan hurtigt gennemskue dig, hvis du sidder og stammer i billed-delen.

Skriv et svar til: hjælp til eksamen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.