Matematik

Potensfunktioner og potensvækst - HJÆLP

16. juni 2007 af 06udja (Slettet)
Hvad er regneforskriften for potensfunktioner? Og hvordan redegør man for potensfunktioner eller potensvækst i gaf og tabel og som dobbeltlogaritmisk koordinatsysten? Hvordan kan man bestemme regneforskriften for en potensfunktion ud fra to kendte punkter på en graf?

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. juni 2007 af Duffy

"Hvad er regneforskriften for potensfunktioner?"

f(x) = b·x^a ,


"Og hvordan redegør man for potensfunktioner eller potensvækst i gaf og tabel og som dobbeltlogaritmisk koordinatsystem?"


Potensfunktioner er de funktioner hvis grafer der er rette linier i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.


"Hvordan kan man bestemme regneforskriften for en potensfunktion ud fra to kendte punkter på en graf?"


Vælg to punkter

y1 = f(x1) = b·(x1)^a

og

y2 = f(x2) = b·(x2)^a

dividér dem med hinanden

y2 / y1 =

b·(x2)^a / (b·(x1)^a) =

(x2)^a/(x1)^a =

(x2/x1)^a

Altså har vi nu

y2 / y1 = (x2/x1)^a

og ved at tage logaritmen på begge sider fås


a = (logy2-logy1)/(logx2-logx1)

tallet for b findes herefter let...



Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Beklager jeg måske spørger dumt.. Men præcis hvordan, finder kan så b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2010 af monkeyboy (Slettet)

y1/x^a


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2010 af Duffy

#3: Nej!

b = y1/ x1a


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2010 af monkeyboy (Slettet)

ja okay beklager jeg lige glemte et et 1 tal (hvilket burde give sig selv) efter  X ellers er det præcist det samme


Skriv et svar til: Potensfunktioner og potensvækst - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.