Matematik
Titalslogaritmen.
17. juni 2007 af
anne89anne (Slettet)
Jeg ved at man ikke kan tage logaritmen til et negativt tal eller nul - men hvorfor? Er der nogen bestemt forklaring/bevis - eller er det ren logik?
Håber der er nogen med en klog kommentar!
Håber der er nogen med en klog kommentar!
Svar #1
17. juni 2007 af Benjamin. (Slettet)
Det gælder ikke kun for titalslogaritmen log_10 med grundtallet 10, men for alle logaritmer log_a med grundtallet a.
Grunden til, at definitionsmængden for en logaritmefunktion er alle positive reele tal er, at man afbilder a^x på de positive reele tal.
Definition for en logaritme med grundtallet a:
a^x = y <=> log_a(y) = x.
Grunden til, at definitionsmængden for en logaritmefunktion er alle positive reele tal er, at man afbilder a^x på de positive reele tal.
Definition for en logaritme med grundtallet a:
a^x = y <=> log_a(y) = x.
Skriv et svar til: Titalslogaritmen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
