Matematik
Logaritmefunktioner
17. juni 2007 af
Julie.K (Slettet)
Hej,
jeg sidder med nogle spørgsmål, som er lidt i tvivl om hvad der er det præcise svar...
1) Definition, regneregler og grundlæggende egenskaber ved logaritmefunktioner..
Regneregler og egenskaber er vel...:
log(a*b)=loga+logb
log(a/b)=loga-logb
log(a^x)=x*loga
- og de samme gælder for ln.
Er der andre?
Det jeg egentlig er i tvivl om hvad den rigtige definition af logaritme funktioner er?
2) Det andet er titalslogaritmen - med anvendelser, hvad menes der med det??
Så står der du skal definire log og vise nogle anvendelser... Hvad mener de med det.. Hvad skal jeg gøre der??
Håber der er en venlig sjæl eller to derude, som vil hjælpe mig.. :)
Mvh.
Julie K.
jeg sidder med nogle spørgsmål, som er lidt i tvivl om hvad der er det præcise svar...
1) Definition, regneregler og grundlæggende egenskaber ved logaritmefunktioner..
Regneregler og egenskaber er vel...:
log(a*b)=loga+logb
log(a/b)=loga-logb
log(a^x)=x*loga
- og de samme gælder for ln.
Er der andre?
Det jeg egentlig er i tvivl om hvad den rigtige definition af logaritme funktioner er?
2) Det andet er titalslogaritmen - med anvendelser, hvad menes der med det??
Så står der du skal definire log og vise nogle anvendelser... Hvad mener de med det.. Hvad skal jeg gøre der??
Håber der er en venlig sjæl eller to derude, som vil hjælpe mig.. :)
Mvh.
Julie K.
Svar #1
17. juni 2007 af peter lind
Logaritmefunktioner kan defineres ved at de regneregler du nævner ovenfor gælder; men de kan også defineres ud fra stamfunktion til 1/x. Du må selv se efter i din matematikbog, hvad der er brugt der.
10 talslogaritmen er defineret ved at det er den logaritmefunktion, hvor der gælder at Log(10) =1.
10 talslogaritmen har været brugt til at gange, dividere og opløfte til potenser. Ved brug af de formler du nævner kan man f.eks. forvandle en multiplikation om til 3 opslag i tabeller + en addition hvilket er nemmere end at gange ud.
Beregning af a*b:
Slå a og b op i en logaritmetabel.
Adder de derved fremkomne tal log(a)+log(b) = log(a*b)
Slå op i en antilogaritmetabel og du har svaret.
I vores dage er metoden forældet. Det er langt nemmere at bruge en lommeregner.
10 talslogaritmen er defineret ved at det er den logaritmefunktion, hvor der gælder at Log(10) =1.
10 talslogaritmen har været brugt til at gange, dividere og opløfte til potenser. Ved brug af de formler du nævner kan man f.eks. forvandle en multiplikation om til 3 opslag i tabeller + en addition hvilket er nemmere end at gange ud.
Beregning af a*b:
Slå a og b op i en logaritmetabel.
Adder de derved fremkomne tal log(a)+log(b) = log(a*b)
Slå op i en antilogaritmetabel og du har svaret.
I vores dage er metoden forældet. Det er langt nemmere at bruge en lommeregner.
Skriv et svar til: Logaritmefunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
