Matematik

Integralregning, stamfunktioner

17. juni 2007 af mag_luca (Slettet)
Jeg sidder og prøver at gør rede for hvordan man finder en stamfunktion der går gennem et bestemt punkt.
Det er noget med at indsætte punktet i f og udregner stamfunktionen til det, hvor man herefter isolere k?

Jeg har også nogle problemer med at vise hvilke stamfunktioner funktionen f(x)=x^a , (hvor a ikke må være 0) har?

håber der er en derude som gider hjælpe, på forhånd tak, magnus.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2007 af Sentinox (Slettet)

Tag f.eks.

F(x)= int(x^a,x) = x^(a+1)/(a+1) + k, hvor k angiver en arbitrær konstant.

Vi søger eksempelvis den stamfunktion, der går igennem punktet F(0)=10 =>
0^(a+1)/(a+1) + k = 10 =>
k = 10

Den søgte stamfunktion der går igennem punktet (0,10) er da:

F(x) = x^(a+1)/(a+1) + 10, a <> -1

//Sentinox

Svar #2
17. juni 2007 af mag_luca (Slettet)

tak for din tilbagemelding.
gider du uddybe det i første afsnit med int?

og hvad mener du med a "<>" -1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2007 af blackduck (Slettet)

#2

Sentinox finder det ubestemte integral for funktionen x^a. Dette er som bekendt x^(a+1)/(a+1) + k, hvor k er et vilkårligt tal. Det gælder så om at bestemme k, så F(x) netop går igennem det bestemte punkt.

Med "<>" menes der "forskellig fra". a kan ikke være -1 da det medfører division med 0. Formelt set skal vi skrive det allerede når vi finder stamfunktionen.

Svar #4
17. juni 2007 af mag_luca (Slettet)

ah, tak blackduck.
ang. k har opgaven med x^a, ikke noget at gøre med opgaven omkring punktet.

så ved du hvordan jeg løser den opgave?

Skriv et svar til: Integralregning, stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.