Matematik

Hjælp lige her!

28. april 2004 af Molle (Slettet)
Jeg sidder med en tegning af to kvadrater og en cirkel.
De er placeret således at det ene kvadrat ligger inde i cirklen, så kvadratets fire hjørner lige rører cirklens periferi.

Det andet kvadrat ligger så på den anden side af cirklen, som 4 tangenter. Jeg ved at cirklens radius et 3cm, men hvordan finder jeg så Arealet af det lille og det store kvadrat?

Svar #1
28. april 2004 af Molle (Slettet)

Det mindste kvadrat vil jeg regne sådan:
½*3cm*3cm*4 = 18cm2
Jeg deler den op i 4 retvinklede trekanter.

Men ved altså ikke med det store...

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2004 af JulieJense (Slettet)

Nu ved jeg ikke om jeg har afbildet din beskrivelse rigtigt, men i så fald vil jeg mene, at cirklens radius jo er lig det halve af firkantens længde. Dvs. Arealet af den store firkant må jo være
Firkantens længde: 3 + 3 = 6cm
Firkantens areal: 6*6 = 36cm2
Men jeg ved ikke, om jeg har forstået din beskrivelse rigtigt..

Svar #3
28. april 2004 af Molle (Slettet)

Hmm... nu sidder jeg og tænker på, hvorfor satan jeg ikke kunne se det?!... Den var fandme nem den opgave!

men tak for hjælpen, jeg tror du havde forstået den!

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2004 af JulieJense (Slettet)

Okay, håber det var sådan du skulle lave den!
God fornøjelse

Skriv et svar til: Hjælp lige her!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.